Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS jeugd 15 januari: 2e snelschaak avond

 

Vrijdag stond de tweede van de drie snelschaak avonden op het programma.

 

In zowel de A- als de B-groep was het tot het einde toe bloedstollend spannend.

 

Ondertussen namen Martin en Sjors de kinderen van de C-groep onder hun hoede en leerden deze kinderen de schaakvariant “RaindropChess”

 

In de A-groepheeft Zofyra deze snelschaakronde op haar naam geschreven. Ze won alle partijen en bleef daarmee broer Xander één punt voor. Het bestuderen van het snelschaak reglement moest er echter aan te pas komen om Zofyra tot winnaar in haar partij tegen Xander te kronen.

Zofyra deed een onreglementaire zet; maar verbeterde deze en drukte toen haar klok in. Maar volgens Xander had ze eerst de klok ingedrukt voordat ze de onreglementaire zet verbeterde. (Helaas had niemand gezien wat er precies was gebeurd……)  Vervolgens viel voordat hij de klokken stil kon zetten om iets te claimen de vlag van Xander. Na een nachtje werken en lezen van enig correspondentie ging de overwinning naar Zofyra.

Met deze overwinning hebben zowel Xander als Zofyra een snelschaakavond op hun naam geschreven. Samen met Sjoerd Verkerke; die er vanavond niet aan te pas kwam, maar tijdens de eerste snelschaakavond 2ewerd, zullen de kamphanen tijdens de 3esnelschaakavond gaan strijden om de titel.

 

In de B-groep was het ook reuze spannend. Met ingaan van de laatste ronde had Jens de Visser een punt voorsprong op 4 achtervolgers. (Scott Mulder, Brandon Haasbroek, Owen Prince en Sven Jongejan). Helaas was deze weelde niet voldoende voor Jens. Hij verloor in de laatste ronde van Owen Prince die hem in punten dus achterhaalde. Ook Scott Mulder kwam op gelijke hoogte. Hij versloeg Brandon Haasbroek in een rechtstreeks duel. Sven verloor verrassend van Roan Verhage en haakte zodoende af.

 

Met 3 spelers en evenveel punten moest er dus worden gekeken naar onderlinge duels en weerstandpunten. Scott Mulder bleek de gelukkigste. Hij had evenveel  weerstandspunten als  Jens, maar de SB punten waren in het voordeel van Scott. Owen werd 3eop een half weerstandspunt van Scott en Jens.

 

Door deze overwinning heeft Scott beide snelschaak avonden op zijn naam geschreven en is hij niet meer te achterhalen door de andere kinderen.

 

De uitslag en stand van de A-groep

 

De uitslag en stand van de B-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: