Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jeugdcompetitie 8 januari: ronde 12

Terwijl het C-team hard aan het werk was tegen Landau C speelden de overige 6 kinderen in de A-groep voor de competitie. Vincent speelde een sterke partij tegen Zofyra Joosse en won. Met deze overwinning klom hij naar de 2e plaats. Pim van Heesewijk had vanavond weinig te vrezen van Matthijs Enters en wist zeer snel een punt binnen te halen. Van de partij Jason tegen Daniël heb ik niets meegekregen. Daniël heeft gewonnen en passeerde hiermee Jason in het klassement.

 

In de B-groep heeft Owen Prince alweer zijn negende overwinning geboekt. (De eerste nederlagen van het seizoen (op het Landau toernooi) zullen hiermee weer vergeten zijn). Jens de Visser kon Owen niet verslaan.

Nummer twee Brandon Haasbroek wist met een overwinning op Manuel Lobbezoo enigszins in het spoor te blijven.

 

De koplopers van de C-groep kende zware tegenstand. Giovanni Koolhoven mocht het tegen Thomas Franse opnemen. Giovanni speelde een prima opening, maar vergat te kijken waarom Thomas zijn dame in het spel bracht. De mat die volgde maakte een einde aan de partij. Het was wel weer een leerzame partij voor Giovanni.

Ook Pacey van den Berk kon aan de bak. Scott Mulder bleek duidelijk nog een maatje te groot.

 

Er was vanavond één remise in de B-groep. De vriendinnen Faedra Papastravropoulou en Julia Correia waren hier verantwoordelijk voor. De kerstvakantie zorgde ervoor dat het mat zetten met Dame en Koning een beetje vergeten was, met pat als gevolg. Na deze partij en de analyse ervan is het geheugen weer helemaal opgefrist en zal het matzetten met Koning en Dame geen probleem meer zijn.

 

De stand van de A-groep

 

De stand van de BC-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: