We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

C-Jeugd: Landau maatje te groot voor SKS

 

Het sterk opgekomen Landau bleek duidelijk een maatje te groot voor het C-jeugdteam van Souburg. SKS kwam al snel op achterstand toen James binnen 10 minuten een dame achterstond tegen Martijn Schelleman. Het is nog duidelijk wennen aan de zee aan bedenktijd die de C's bij teamwedstrijden hebben: een uur per speler per partij. Binnen 10 minuten een dame achterstaan hoeft dus niet nodig te zijn...

 

Lucas begon sterk aan zijn partij tegen Thimo Hoogstraate, maar verdwaalde ergens in een moeilijk middenspel waarna hij eerst een paard en later nog meer materiaal verloor.

 

Laura kwam tegen Annelies Vitharana terecht in een opening die ze nog nooit eerder had gezien. Het ging boven verwachting goed en na 17 zetten stond een volkomen gelijke stelling op het bord.

 

 

Speelt wit nu Tfd1 of Tad1 dan is er niets aan de hand, maar na het gespeelde 18. De4?, Td2! kreeg zwart de controle over de enige open lijn én een toren op de 2e rij. Het lijkt weinig bijzonders, maar voor Annelies was het voldoende om te partij zonder verdere problemen te winnen.

 

Xander speelde tegen zijn grote concurrent in Zeeland, Fardin Hematyar. Nog geen week eerder had Xander in het Landau-toernooi van Fardin weten te winnen, maar dit keer was het duidelijk Fardin's beurt. Xander kwam met een iets mindere stelling uit de opening, gaf vervolgens een pionnetje weg en kwam er daarna niet meer aan te pas. 0 – 4 dus, een duidelijke uitslag.

 

 

 

 

Xander Joosse         – Fardin Hematyar    0-1

Laura Tiggelman       – Annelies Vitharana 0-1

James Beenhouwer      – Martijn Schelleman 0-1

Lucas van Kogelenberg – Thimo Hoogstraate  0-1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: