Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Jeugd oliebollentoernooi 2015

In het kader beter laat dan nooit is hierbij het verslag van het jeugdoliebollentoernooi welke op vrijdagavond 18 december werd gehouden.

 

Onder het genot van een heerlijke oliebol en de sfeervolle kerstverlichting streden 32 kinderen om de ijstaarten. We speelden in 3 groepen 5 rondes, maar traditioneel komt er geen gewone schaakpartij aan te pas, maar werd er o.a. gedobbelschaakt, weggeven, geraindropchessed en opdrachtschaak gespeeld.

 

     

 

De A-groep moest deze editie helaas boven spelen en onder leiding van Renéwist Zofyra Joosse met 5 uit 5 de A-groep op haar naam te schrijven. Op een punt achterstand werd Robin van Liere 2e en uit de grote groep daarachter, met winnaar van vorig jaar Larissa Koolhoven, was Sjoerd Verkerke de gelukkigste omdat hij de meeste weerstandspunten had.

 

De B-groep speelde onder leiding van Max het toernooi. Sven Jongejan wist met 5 uit 5 deze groep te winnen voor Owen Prince. Jens de Visser was in deze groep, doordat hij de meeste weerstandspunten had, de gelukkigste van de achtervolgers. En werd zodoende 3e.

 

Voor de jongste groep, onder leiding van Martin, waren die “rare” schaakvarianten nieuw en speelden zodoende alleen weggeefschaak en dobbelschaak. De jonge kinderen pakten de regels snel op en hadden er veel plezier in. 3 spelers wisten 3 van de 4 partijen te winnen. Zodoende konden Pacey van den Berk, Giovanni Koolhoven en Mitchell ten Have een lekkere ijstaart mee naar huis nemen.

 

 

De eindstand  

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: