We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Geen prijswinnaars op het Landau toernooi

13 jeugdspelers van Souburg namen op 2 januari deel aan het 37e Landau toernooi in Axel.

Helaas vielen onze spelers allemaal buiten het podium. Het kan niet altijd prijs zijn.

 

In de zeer sterk bezette AB-groep deed Mathijs Enters zijn uiterste best om een score neer te zetten. Helaas lukte het deze keer niet om een punt te scoren, maar met de sprongen die hij maakt qua schaakkennis gaat dit in de komende toernooien zeker nog gebeuren.
 

 

In de C-groep speelden Xander Joosse (4e  van de 29 ), Laura Tiggelman (6e) en Stijn Vermue (22e) mee.

Deze groep werd in de laatste ronde pas beslist, want 4 spelers hadden 5 uit 6 gescoord en in de laatste ronde mochten deze kemphanen het onderling tegen elkaar opnemen. Deze partijen konden overigens live in de kantine worden gevolgd waardoor het ook voor de aanhang een spannend slot werd.

Omdat Fardin Heymatyar en Constantijn Beukema remise speelden en Xander verloor van Igor Vanduyfhuys, viel Xander terug naar de 4e plaats. Laura die een goed toernooi speelde en als enige van de winnaar wist te winnen, behaalde net als Xander 5 uit 7.

 

          

In de D-groep, die werd gedomineerd door deelnemers uit België, scoorden Owen Prince in zijn eerste toernooi 3 punten en de overige Souburgs moesten met 4 punten genoegen nemen. De 10e plaats van Vincent Tiggelman was de hoogste notering in deze sterke groep.

 

          

 

In de E-groep (die samengevoegd was met de F) speelde Manuel Lobbezoo mee. Met 5 uit 9 eindigde hij op een keurige 5e plaats.

 

In de F-groep hadden we 4 deelnemers. Jens de Visser deed het met 4,5 uit 9 het beste en werd hiermee 5e. Brandon Haasbroek en Giovanni Koolhoven (die als jongste deelnemer; 6 jaar, als enige op het podium mocht komen om een verrassing op te halen) behaalden 4 punten. En eindigden als 7e en 8e. Katinka Steketee werd met 3,5 punt knap 9e .
 

       

                                                                                         Brandon heeft het knap lastig tegen de 6-jarige. Giovanni mist Dxh7 schaakmat !!!!!

 

 

De hele dag was Omroep Zeeland aanwezig met radio-interviews en ook werden er televisieopnames gemaakt. Deze worden maandag op Omroep Zeeland uitgezonden. Wellicht komen er dus nog SKS-ers in beeld!

 

Op de site van Schaakvereniging Landau staat ook nog een mooi verslag en de eindstanden. 

De foto’s worden op onze fotosite Flicker geplaatst en ook op de Landau site zullen vele foto’s worden toegevoegd.
 

Ondanks dat we geen prijzen hebben gewonnen was het een zeer geslaagde en gezellige dag bij een prima georganiseerd toernooi.
 

Het volgende GrandPrix Toernooi zal op 5 maart in Scherpenisse worden gespeeld, ik hoop dat we dan weer met veel Souburgse jeugdspelers vertegenwoordigd zijn.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: