Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Tweemaster-Kameleon wint schoolschaak Kampioenschap

Het basisschoolschaak team van Tweemaster-Kameleon heeft voor de derde keer op rij het schoolschaak kampioenschap van Walcheren gewonnen. Op de tweede plaats is de Burcht-Rietheim geëindigd. De Theo Thijssenschool is derde geworden.

Samen met de Vlissingse school Vereniging die vierde werd. Mogen bovenstaande teams op zaterdag 12 maart in Terneuzen gaan strijden om de Zeeuwse titel.

 

Het team van Tweemaster-Kameleon bestond uit Zofyra Joosse, Daniël Lammers, Jochem Stenfert en Owen Prince. Van de 28 schaakpartijen wist het team er 26,5 te winnen. We mogen dus spreken van een terechte kampioen.

 

                        

Zofyra en Owen wisten samen met Scott Mulder van de Burcht-Rietheim alle partijen te winnen. Deze kinderen kregen een oorkonde als aandenken van hun prima prestatie.

 

In Ter Reede, waar het toernooi werd gespeeld, deden 12 teams mee van 5 verschillende basisscholen. Helaas 9 teams en 4 basisscholen minder dan vorig jaar. Ze speelden 7 schaak wedstrijden. Soms waren de schaakpartijen kort, maar er zaten ook hele spannende lange partijen tussen. Zelfs het derde team van Louise de Colligny, dat op de laatste plaats is geëindigd, heeft een wedstrijd gewonnen.  

 

De Vlissingse school Vereniging wil ik langs deze weg veel wijsheid en succes wensen met de keuze van het team dat ze naar Terneuzen gaan sturen. Het tweede team eindigde namelijk met een half bordpunt meer net een plaats boven het eerste team. De onderlinge wedstrijd werd overigens met 3-1 door VSV 1 gewonnen.

 

de foto's worden spoedig aan de site toegevoegd.

 

De eindstand van het schoolschaakkampioenschap

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: