Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Roel verrassend onderuit tegen boegbeeld

In de vijfde ronde van de competitie waren er weinig verrassingen te noteren. Op elk bord was er namelijk een flink krachtsverschil aanwezig. Toch waren twee partijen waar een verrassende uitslag te noteren viel.

Allereerst de partij tussen Roel Schroevers en Alex Jonkheer. Normaal gesproken zou Roel dit toch wel moeten kunnen winnen. Zeker omdat hij ook nog eens met wit speelde en Alex zo’n beetje allergisch is voor de zwarte stukken. Op zet 19 begon de ellende voor Roel. Hij miste een aardige voortzetting. Een paar zetten later wil Roel ongelijke lopers uit de weg gaan, maar dat was niet geheel handig. Een paar zetten later was het gevolg dat Alex, het Middelburgse boegbeeld, een pionnetje mee kon snoepen. Daarna ging het niet beter en de alles of niets poging van Roel werd uiteindelijk niets.

Jan Engelen speelde tegen Martin Koolhoven. Ondanks dat Martin de laatste tijd weinig competitiewedstrijden in de benen heeft, zou je verwachten dat Jan wel verslagen kan worden gezien het krachtsverschil op papier. Het zegt in dit geval blijkbaar niets. Jan schoof alles dicht en Martin kon er niet doorheen komen. Daarmee moest onze jeugdleider berusten in remise. Goed en handig gespeeld door Jan.

Op de rest van de borden was alles wel duidelijk. De arme Wolfgang Reichpietsch stond door eeen goede competitiestart in de top van het klassement. Nu mocht hij tegen onze clubkampioen aantreden. Deze luistert naar de naar René Tiggelman, meestal dan. René had het deze avond niet moeilijk en greep eenvoudig de winst.

Albert Vermue is de verrassende nummer twee op de ranglijst. Hij speelde tegen Frans Baljeu en kwam nooit in de problemen. In de opening won onze voorzitter al een pion en bovendien had hij nog eens actievere stukken. Toen Albert met zijn toren op de tweede rij binnen kwam was het snel gedaan en was de winst binnen.

Max Toetenel kende weinig problemen met Kees Polderman en kon zich soepel naar de winst banen.

Carl Schoor moest tegen Brandon Haasbroek en maakte zijn mindere competitiestart enigszins goed door Brandon aan de zegekar te binden.

 

Competitie 2020/2021 ronde 5

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: