Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Giovanni speelde NK-D online

Dit weekend hadden we eigenlijk in Rijswijk moeten zijn, omdat Giovanni zich had geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Door Corona zijn alle evenementen afgelast; zo ook de het NK schaken.

Als alternatief konden de kinderen spelen om het NK-D online schaken. Het speeltempo van 5 minuten plus 5 sec, per zet is niet helemaal het tempo wat Giovanni graag speelt, maar hij besloot toch om mee te spelen. Samen met 49 andere sterke schakers ging hij op de warmste dag van de maand de strijd aan.

Terwijl ik deze middag heerlijk vanuit de tuin met de laptop het NK-volgde, speelden de kinderen vanaf 14.30 uur t/m 18.00 uur 9 ronden non-stop schaak. Dat op zich is al een topprestatie !!!!.

20200521 165621

's morgens nog in het zwembad en nu 3 uur schaken.

Met 3,5 uit 9 kan Giovanni terugkijken op een goed online toernooi. In de 2e ronden versloeg hij de andere Zeeuwse kandidaat ; Hugo Franco uit Terneuzen.

Ook ging het wel eens mis toen hij per ongeluk de muis losliet en pardoes een stuk verloor. (zo vaak speelt Giovanni niet meer online). Maar knap was hoe hij een 2e Siciliaanse partij behandelde na een klein spoedcursusje tussen de partijen door.

De gespeelde partijen gaan we nog op het gemakje analyseren en hopen dat we na de zomervakantie weer aan en schaakbord kunnen spelen, want dat is toch 100 keer leuker zei Giovanni.

De eindstand

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: