Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Krachtsverschil te groot

Door twee teamwedstrijden en een wedstrijd voor de Souburgse beker waren erg slechts 3 partijen in de competitie. Door die teamwedstrijden kwam er ook een rare indeling op papier.

René speelde tegen zijn eigen zoon. Vincent vond dat niet zo leuk, terwijl de speelzaal er zin in had en hoopte dat Vincent zou gaan stunten. Helaas zat er een verrassing niet in en was het Vincent die het onderspit moest delven. In een Franse partij had Vincent al snel een probleem door overbelasting op de centrumpionnen. Met een stukoffer wist hij er nog best aardig uit te komen. Volgens de oude Tiggelman speelde Vincent met het stukoffer de beste zet. In de partij moest René toch ook even goed nadenken omdat door dit offer zijn stukken toch wat passief kwamen te staan. Uiteindelijk gaf de ervaring toch de doorslag. René had zich al losgewurmd en daar kwam nog een stukje concentratie verlies aan Vincent zijn kant bij waardoor nog een kwaliteit verloren ging. Zijn vader was meedogenloos en smeerde zijn arme zoon zo een nul aan zijn broek.

In de partij tussen Kees en Jeroen was het krachtsverschil ook erg groot. Vanuit de opening had zwart al een prettige stelling. In het centrum won Jeroen een pion. Kees moest met de dame weg omdat door het slaan van de pion zijn dame prompt in kwam te staan. Pion slaan met de dame was geen optie door Lf6 met als gevolg dat de toren op a1 er af zou gaan. Kees pakte de pion met zijn e-pion. Au. Daar ging de dame op c3 het doosje in door de toren op c8. Hiermee was de partij direct ook klaar.

In de derde partij was het krachtverschil wellicht iets minder maar hier had Jan duidelijk het betere van het spel tegen Alex. De zwarte stukken stonden wat gammel en Jan had duidelijk voordeel kunnen halen. Een klein foutje gaf Alex de kans om het tij te keren. Jan raakte de bekende kluts kwijt en Alex greep daarmee de volle buit.

Door het magere verslag van deze competitieronde verwachten we van de teamleiders van Souburg B en C natuurlijk nog een uitgebreid verslag. Souburg B wist knap te winnen van het sterker geachte HWP A, terwijl het C-team in een spannende tweestrijd met het B-team van de Zwarte Dame een gelijkspel uit het vuur sleepte.

Competitie 2019/2020 ronde 20

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: