We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René en Jeroen houden elkaar in evenwicht

De 19e ronde van de competitie had een mooi vol schema met tien partijen. Met René tegen Jeroen stond er een ware topper op het programma.

Vanuit de opening leek René wat plezanter te staan dan Jeroen. Met Pb5! had hij een zeer ingewikkelde stelling kunnen krijgen, maar René zag het niet. In het middenspel leek René nog steeds wat handiger te staan, maar bood hij remise aan. Jeroen zag geen betere optie dan het aanbod aan te nemen. Daarmee heeft René in ieder geval de eerste lichte aanval op zijn troon weerstaan.

Roeland is de andere belager van René als je het belager kan noemen gezien de marge die René heeft op de concurrenten. Roeland speelde tegen Max en om maar enigszins in de buurt te blijven moest er gewonnen worden. De gehele partij stond Roeland prettig ook omdat Max het allemaal net wat te passief deed. Diverse keren werd een mooie voortzetting gemist en het eindspel dat overbleef moest dan maar gewonnen worden. Na invoering in de engine had Max zowaar nog kunnen winnen ook. Mazzel voor Roeland dat Max zijn pion op g7 ging dekken en niet met een aantal schaakjes op de proppen kwam. Niet dat het verdiend zou zijn, het hoorde wel tot de mogelijkheden.

Hans speelde na een afwezigheid van een paar weken weer eens mee en met succes. Roel had niet veel in te brengen tegen het positionele spel van de HWP-speler.

Albert was als eerste klaar met een overwinning op zak. Eric speelde een wat ongewone variant van het Frans. Ik snapte er weinig van hetgeen overigens wel vaker voorkomt bij een partij. Albert kreeg materiaal en daar had Eric eigenlijk niets voor terug. Eric zag er dan ook geen heil meer in om door te spelen.

Willem speelde een prima pot tegen Alex al hoorde ik in de wandelgangen dat Alex goed stond.

Johanna is op dreef in de competitie. Na eerder dit seizoen Frans al naar huis gestuurd te hebben met een nederlaag was het dit keer weer prijs. Een prachtig centrum en actieve stukken deden Frans tot wanhoop brengen. Wederom een puike prestatie van Johanna!

Paul had een interessante partij tegen Vincent, de jongste Tiggelman telg. Na afloop was Paul erg in zijn nopjes en dat kon maar een ding betekenen. Hij had gewonnen! Vincent gaf in een al wat lastige stelling prompt zijn dame weg.

Martin had geen moeite om te winnen van Kees. Onze jeugdleider pakte de arme Kees hard aan en Kees snakte naar adem. De zwarte stukken konden geen kant op en Kees moest zich dan ook gewonnen geven.

Jan wist te winnen van Lorenzo. Lorenzo komt de competitie versterken en voor de club is dit alleen maar goed. Helaas voor Lorenzo gaf de ervaring van Jan de doorslag in deze partij.

Joas moest tot slot zijn meerdere erkennen in Brandon. Hij had zijn dag niet. Eerst gaf hij pardoes een stuk weg. Een paar zetten later overkwam hem dat nog een keer en toen was het wel mooi geweest.

 

Competitie 2019/2020 ronde 19

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: