Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Vreemde en stille donderdag

Afgelopen donderdag werd de 17e ronde van de competitie gespeeld. Het was een erg vreemde en stille avond. Zoals iedereen weet was Martin de Bock recent overleden en dat was op de club te merken. Iedereen was er stil van. Na mooie woorden van onze voorzitter en een moment van stilte werd er toch gespeeld.

Joas was als eerste klaar al was hij ook niet begonnen. Tegenstander Brandon was vergeten dat het donderdag was. Volgende keer maar goed in de agenda schrijven zou ik zeggen.

Na een kwartier was de partij tussen Jean-Pierre en Alex klaar. Jean-Pierre had in een paar zetten twee stukken cadeau gekregen. Het leek erop dat Alex van slag was door het overlijden van zijn goede vriend. 

Willem had zijn dag ook niet. Carl leek een pion weg te geven, maar Willem kwam bedrogen uit en verloor een stuk. Na lang doorspelen en na wat ruilen van wat stukken bleek de opgelopen schade niet meer te herstellen.

Jan hield het lang vol tegen Paul, maar al snel was duidelijk dat Paul de touwtjes in handen had. Positioneel kwam Jan minder en minder te staan en laat Paul nu net van dit type schaken houden. Jan kon uiteindelijk niets meer uitrichten en gaf de felicitaties aan Paul.

Merijn was een maatje te groot voor Kees. Kees speelde de opening net wat te passief en na wat onnauwkeurigheden in het middenspel werd een kwal verloren. Merijn kreeg vrij snel daarna de hand van Kees.

Tot slot stond er ook nog een ware topper op het programma. René was er niet, maar was wel weer de lachende derde aangezien Jeroen en Roeland remiseerden. Daarmee loopt hij wederom verder weg van de 'concurrentie'. Jeroen had licht de overhand in de opening, maar directe winst was er niet te halen. Her en der kon het wel beter, maar duidelijk was het allemaal niet. Gedurende het middenspel kwam Roeland los. Nadat de rook was opgetrokken leek Roeland een erg goed eindspel te hebben. Jeroen kon met een paardoffer nog net vluchten naar een remise-eindspel. 

Competitie 2019/2020 ronde 17

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: