Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Arkan Zeeuws Kampioen; Jeremy 2e

Zaterdag 25 januari is het Zeeuws Kampioenschap voor de jeugd van start gegaan.

Het ging om de categorieën C  t/m H. en er wordt gespeeld over twee zaterdagen.

De C-groep bestaat uit 8 spelers en spelen een halve competitie. Met een bedenktijd van 40 minuten p.p.p.p. en een bijtelling van 30 seconden per zet had de eerste speeldag erg lang kunnen duren. Maar “gelukkig” waren de 3e en 4e ronde veel sneller klaar dan de eerste 2; die 2 uur per ronde duurde. Wellicht veroorzaakt de afname van concentratie voor snellere fouten, zodat de partijen eerder klaar waren.

Favoriet Jari Groen (sv Goes) gaat met 4 uit 4 ongeschonden aan de leiding. Tegen Jens de Visser (SKS) had hij het in de eerste ronde lastig. Maar Jens kon geen eeuwig schaak vinden in het dame-pionneneindspel. De als tweede geplaatste Jefta van Steijn (sv Goes) heeft ondertussen een half punt gemorst tegen Brandon Haasbroek (SKS).  KT vs KT bleek voor beide spelers niet te kunnen worden gewonnen.

De souburgers Jens en Mert wachten nog op het eerste resultaat. Kleine foutjes werden deze zaterdag hard afgestraft.

C groep

In de D-groep zijn 4 van de 7 ronden gespeeld. Ook hier wordt een halve competitie gespeeld. De twee Goese dames; Tiffany Nguyen en Norah van Steijn, zijn uit de startblokken geschoten. Alhoewel beide dames al geplaatst waren voor deelname aan het Nederlands kampioenschap lijken ze gebrand om Zeeuws kampioen te worden. Tegen zowel Giovanni  (SKS)  als Hugo (Terneuzen) kwam Tiffany vanuit een verloren positie terug in de partij en wist ze die in winst om te zetten. Met een vrije ronde en een volgens mij, niet zo serieuze remise partij tegen Phong, gaat ze met 3,5 punten aan de leiding.

Hugo en Norah volgen met 3 punten.

De tweede speeldag belooft weer een spektakelstuk te gaan worden. De 5 deelnemende jongens hebben 2 startplaatsen voor het NK te verdelen. En wellicht is het geluk van de dames een beetje minder. Ook de als derde geplaatste Giovanni heeft nog volop mogelijkheden. Drie keer winnen en je staat op het podium en je mag deelnemen aan het NK.

D groep

De 5 deelnemers van de E-groep spelen een volledige competitie. En het score verloop gaat zoals de rating zou doen voorspellen. Zodoende gaat Ivan Bernard (Terneuzen) met 5 uit 5 aan de leiding. Berk Mustafov (SKS) volgt op een punt. Sam won vandaag alleen van Luuk, wedstrijdritme hielt hem van meer punten af. Luuk heeft het zwaar met deze 4 sterke tegenstanders, maar van deze partijen kan hij heel veel leren en sterker worden.

E groep

De F- en G-groep zag er hetzelfde uit als vorig jaar. Leuk om te zien is dat deze jonge kinderen er schaaktechnisch enorm vooruit zijn gegaan. Natuurlijk worden totaal gewonnen stellingen door niet goed kijken opeens verloren, maar we hebben deze zaterdag de juiste Zeeuws kampioenen gekregen. Arkan Mustafov (SKS) wist bij de G-groep kamioen te worden. Hij scoorde 3,5 punten uit 6 partijen. Joubin Warnier werd met 0.5 punt 2e.

In de F-groep maakten Jeremy IJdema (SKS) en Kai de Wolff (Terneuzen) e een slijtage stag van.

Beide verloren een keer verrassend van Arkan em onderling werd het 1-1. Alhoewel Jeremy met de laatste 1-1 het meest gelukkige mocht zijn.

Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleken beide  F-spelers evenveel punten te hebben.

Zodoende moesten er barragewedstrijden worden gespeeld. Ook deze waren weer bloedstollend en niet altijd even goed. (lees: er werden dame en ander materiaal weggegeven). Het verschil werd gemaakt in een les die Kai al heeft gehad en Jeremy binnenkort in zijn stappenboek tegen gaat komen; DE AFTREKAANVAL. Heel sluw wist Kai in beide partijen met deze aanval het tie te keren en uiteindelijk de winst te pakken.

   Jeremy Kai       Arkan

Op zaterdag 15 januari gaan de C-,D- en E-groep verder met het kampioenschap.

De tussenstanden

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: