Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

René na lange partij dichter bij Jeroen

René Tiggelman is weer een stapje dichter bij Jeroen Hekhuis gekomen in de strijd om de titel. Rond middernacht werd Roeland Alders pas verslagen en aangezien Jeroen niet voor de competitie uitkwam is het verschil nu nog wat kleiner geworden. 

René en Roeland hadden een interessante partij en lang was niet duidelijk wie nou het beste van het spel had. In het eindspel leek René met een pionoffer aan het langste eind te trekken, maar Roeland hield op de lastieg momenten toch stand. Vlak rond middernacht ging het toch mis met Roeland. De tijdnood was er, maar de stelling bleek remise te houden. Roeland deed ee bagger zet en daarmee kon René de zwakke a-pion ophalen en daarmee het punt.

Fans Baljeu kon lang geen afscheid nemen van mij partij met een verloren stelling. Bert offerde in het middenspel een loper en kreeg het stuk met rente van een pion en actieve stelling terug. Daarna was het een koud kunstje voor Bert om naar de winst te spelen. Bert haalde een dame en Frans dacht het nog even te proberen. Je weet nooit. Misschien blundert Bert nog. 

Martin de Bock en Laura Tiggelman maakten een waar spectakel van. Laura probeerde het op de damevleugel, maar die aanval strandde. Martin had daarna meer kans op de koningsvleugel en leek daar toch de winst te kunnen halen. Laura, die behoorlijke tijdnood had, gaf een dame tegen een loper en een toren. Daarbij had ze ook nog een gevaarlijke a-pion. Martin kon hier vluchten naar zetherhaling en daarmee kwam de rust terug.

Jean-Pierre van Gemert had een wilde partij tegen Alex Jonkheer met een lastige stelling. In het eindspel kon Jean-Pierre een stuk winnen, maar hij draaide de zetten om waarmee Alex met de schrik vrij kwam. 

Kees Polderman speelde een prima partij tegen Vincent Tiggelman die niet uit zijn verdedigende stellingen kon komen. Kees veroverde een stuk en Vincent ging daarna door zijn tijd heen.

Volgende week is de laatste herindeling van het seizoen.

Competitie 2018/2019 ronde 24

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: