Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Zeeuws kampioenschap voor de jeugd speeldag 1

Zaterdag 26 januari is het PKJ 2019 van start gegaan. Kinderen geboren in 2005 of later mochten gaan strijden om de titel Zeeuws kampioen(e), en natuurlijk om de startbewijzen voor het Nederlands kampioenschap.

Van alle zeeuwse jeugdschakers spelen 33 kinderen mee dit kampioenschap. 

In de C-groep heeft Frodo van Doren na de eerste speeldag de beste papieren. Na winst op Lars van Sighem, kwam hij in de tweede ronde  goed weg tegen Jari Groen; die in een stelling met materieel voorsprong, door zijn vlag ging. De derde partij van de dag leverde een remise op tegen Vincent Tiggelman. Met nog één partij te spelen op de laatste speeldag lijkt de titel hem niet meer te kunnen ontglippen. Tenzij Vincent beide Goezenaren opzij zet en er een beslissingsmatch uit weet te slepen. 

c groep

In de D-groep is de strijd nog helemaal open. Mare Morote is al zeker van de titel bij de meisjes, maar de strijd tussen de jongens gaat zaterdag 2 februari in Terneuzen losbarsten.

Goesenaren, Jefta van Steijn en Kenny Nguyen zullen proberen de Souburgers Jens de Visser en Brandon Haasbroek van de titel af te houden.

In deze groep plaatsen de 2 beste jongens en meisjes zich voor het NK.

20190126 135154 resized  d groep

Jens kende een prima dag

In de E-groep lijkt Niels van Sighem (Goes) de titel niet meer te kunnen mislopen. Met vier partijen te spelen heeft hij 2 punten voorsprong op Phong Nguyen en zelfs 2,5 op Giovanni Koolhoven. Was het dan slecht wat Giovanni liet zien ? absoluut niet. Phong werd met veel materieel voorsprong pat gezet. Tegen Tiffany gaf hij in een gewonnen toreneindspel zijn toren weg. En tegen Niels vergat hij de dame te winnen. Soms zit het in de afwerking allemaal net even tegen.

Tiffany Nguyen is al zeker van de titel bij de meisjes en deelname aan het NK. Ze zal dan nog wel moeten leren mat zetten met Koning en Dame !!!

20190126 131607  e groep

Niels tegen Giovanni; Giovanni vergat vandaag zijn partijen te winnen 

In de F-groep is de strijd nog open en lijkt hij te gaan tussen Berk Mustafov (Souburg) en Ivan Bernard (Terneuzen). Laatst genoemde heeft 1 punt voorsprong genomen.

Sam van Ossewaarde (souburg) en Lein Jansen (Middelburg) zullen de strijd aangaan voor de derde plaats.

Atousa Warnier (landau) is al zeker van het kampioenschap bij de meisjes.

20190126 131659 f groep

Berk en Ivan de koplopers in de F-groep

De G en H jeugd heeft nog niet gespeeld. En de vier jongen kinderen zullen in Terneuzen een volledige competitie gaan uitmaken wie de beste van Zeeland is.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: