Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

jeugd: Vincent kruipt door het oog van de naald

De A-groep is Vincent met de schrik vrijgekomen in zijn partij tegen Pim van Heesewijk. In een Caro-Kann ging Vincent te vroeg in de aanval en met een stukoffer kwam Pim met geweld de stelling van Vincent binnen en de winst leek voor het oprapen. Echter Pim verdwaalde in de stelling, vergat de sterke loper van Vincent af te ruilen en werd pardoes mat gezet.

pim vincent 1     

Vincent heeft zojuist --- - b5 gespeeld en Pim slaat genadeloos toe met Pxb5 gevoldg door Lxb5

pim vincent 2

Na een paar zetten staat Pim voor vele keuzes, Pxg6 zou alle gif uit Vincent zijn stelling halen waarna de buit kan worden binnengehaald. Helaas leit Pim de loper op g6 onberoerd en ging hij uiteindelijk mat op c2

 

Nadat Zofyra vorige week Laura had verslagen, mocht ze het nu tegen jeugdkampioen Xander opnemen. Xander had vanavond geen kind aan zijn zus.

Na haar verlies tegen Zofyra, had Laura een op papier makkelijkere tegenstander. Promovendus Roan verweerde zich kranig maar kon een nederlaag niet voorkomen. Ook Stijn herstelde zich van zijn nederlaag in de eerste ronde. Jens werd verslagen en wacht zodoende nog op zijn eerste resultaat.

Matthijs en Manuel besloten de vrede te tekenen met een remise.

In de B-groep  waren er slechts twee partijen. Zowel Berk als Mert wisten te winnen, waardoor de broertjes Mustafov goede zaken deden.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: