We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Van Gemert vs. Baljeu 1,5-0,5

De laatste ronde voor de herindeling stond in het teken van twee families die de degens kruisden. De familie Van Gemert nam het op tegen de heren Baljeu. De clash eindigde in het voordeel van de Van Gemerts.

Jean-Pierre was als laatste klaar, maar dat is wel vaker. Hij verschalkte Frans. Tom was al snel klaar. Tegenstander Bram was een beetje bang om te verliezen en bood snel remise aan. Tom vond het prima. en nam het aanbod aan.

IMG 20170303 WA0006

De confrontatie van de avond was die tussen de heren Baljeu en de heren Van Gemert.

Jeroen Hekhuis nam overigens weer de tweede plaats over van Roeland Alders. Roeland was niet aanwezig en door de winst van Jeroen op Albert Vermue greep Jeroen weer de tweede plaats. Verschil met Roeland is slechts 0,1 punt. Jeroen had het niet zo moeilijk met onze preses. Op de foto hieronder lijkt Jeroen moeilijk te staan, maar na Pf7 was het eigenlijk wel gedaan. Als je de stukken telt zie je ook dat Albert er een minder heeft. Dat wil ook niet echt meehelpen. Jeroen was dus ook snel klaar met de winst op zak.

IMG 20170303 WA0004

Jeroen lijkt hier tegen Albert onder druk te staan, maar als je goed telt mist Albert gewoon een stuk.

Roel Schroevers wist Alex Jonkheer een nederlaag aan te smeren. Alex houdt er niet van als de tegenstander er flink in vliegt en Roel speelt normaal ook niet zo. Tegen Alex wel. Hij gooide er al snel een kwaliteit tegenaan en Alex wist niet precies wat hem overkwam. De kwaloffer bleek achteraf niet zo goed, maar tegen Alex pakte deze bluf goed uit. Alex gaf in paniek een paard weg en tot overmaat van ramp liet hij zich in het eindspel nog matzetten ook. 

Henrik Westerweele greep zijn tweede overwinning van het seizoen in de competitie. Martin de Bock was de Sjaak en werd met een nederlaag naar huis gestuurd.

 

Competitieronde 24

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: