We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen struikelt over Max heen

In de competitie heeft Jeroen Hekhuis geen goede zaken gedaan. Tegen Max Toetenel kwam hij niet verder dan een gelijkspel. Jeroen stond  vanuit de opening wel wat beter, maar moest zijn eigen koning ook in de gaten houden. Met twee torens op de tweede rij leek Max het zwaar te krijgen. Met Lh3 als extra druk op g2 dacht Jeroen te gaan oogsten, echter het goede Td1 gooide roet in het eten van Jeroen. Een eeuwig schaak was daarmee het gevolg.

170112 Schaken competitie01

Max Toetenel in gedachten in zijn partij tegen Jeroen Hekhuis. Links Martin de Bock.

René Tiggelman profiteerde van de misstap van Jeroen door van Willem Coppoolse te winnen. Daarmee loopt de huidige kampioen uit naar een voorsprong van 33 punten. 

Roeland Alders had het niet gemakkelijk tegen Xander Joosse. Hij stond wel goed met een prima loperpaar, maar had wel erg veel tijd verbruikt. Uiteindelijk wilde Xander te veel en snoepte hij een giftige pion mee. Een loperoffer gaf Roeland daarna gemakkelijk de winst.

Merijn van Broekhoven wist eindelijk weer eens te winnen, waar hij op 10 maart 2016 voor de laatste keer een partij in winst omgezet had. Merijn was dan ook super blij met zijn overwinning. Overigens was het een prima pot van Merijn die Martin de Bock passief liet staan met een Cees Rouw-loper op b7. Nadat er een kwal was afgegaan was het gemakkelijk uitspelen voor Merijn.

170112 Schaken competitie02

Merijn (rechts) in actie naar eindelijk weer eens een overwinning in de competitie.

Bert Henderikse speelde tegen Alex Jonkheer en verloor. De partij kende nogal wat oponthoud na een bloedneus van Alex. Hij werd naar de gang gestuurd om wat aan de bloederige aangelegenheid te doen. Dat deed hij half en de partij werd voortgezet. Achteraf had de competitieleider het duel moeten staken, want dit ging nergens over. Volgende keer bij zo'n incident zal dit ook gebeuren.

Als laatste in dit verslag, maar als eerste klaar was Laura Tiggelman. Tegenstander Bram Baljeu had een totale offday en verloor al snel een stuk met een hopeloze stelling. Hij gaf in deze situatie dan ook terecht op. Papa René vond het daarna nog nodig om te melden dat Laura een dame had kunnen winnen. Ondanks dit kleine smetje op de partij speelde Laura een prima wedstrijd. Bram zou deze partij met de computer nog maar eens door moeten nemen met wat er fout ging.

170112 Schaken competitie03

Bram (links achteraan) was snel klaar met een nederlaag tegen Laura.
Op de voorgrond speelde Roeland tegen Xander.

Competitie ronde 17

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: