Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Hans is koppositie kwijt

Vanwege teamverplichtingen van diverse spelers stonden er slechts vijf partijen op het programma. De interessantste ontmoeting was die tussen Hans Groffen en Martin Koolhoven. Hans, die de trotse koploper was, moest winnen om deze mooie plaats te behouden. Hier slaagde hij niet in waardoor Roeland hem afgelost heeft als koploper. Hans verloor overigens niet, maar meer dan een puntendeling was het niet.

Ronald Steijn was ook weer van de partij en zeker niet onverdienstelijk. Met de witte stukken hield hij Max Toetenel op remise. 

Kees Verberkmoes was er voor het eerst. Albert Vermue was zijn tegenstander, dus meteen een zware dobber. Deze bleek inderdaad echt te zwaar waardoor Kees met lege handen achterbleef.

Eric van Driel is nieuw bij ons in de competitie. Eric is bekend van vroeger voor velen van onze leden en speelde bij Vlissingen. Hij was een tijdje gestopt, maar hij vond het leuk weer eens te spelen. Willem Coppoolse moest er meteen aan geloven en kon met een nederlaag op zak naar huis. Goed debuut voor Eric dus.

Alex Jonkheer verpestte de verjaardag van Jean-Pierre van Gemert. Na een dame offer voor een toren en een stuk moest Jean-Pierre toezien dat Alex de winst naar zich toe trok. Jean-Pierre kreeg dan ook een nederlaag cadeau voor zijn verjaardag.

Competitie ronde 4

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: