Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Jeroen zijn paarden overlopen René

Donderdagavond was ik zelf niet aanwezig. Plots kreeg ik een berichtje dat René in slechts 21 zetten naar een nederlaag gezet was. Verrassend aangezien hij ook nog met de witte kleur speelde. Zijn tegenstander vertelde vol trots dat hij, of beter gezegd zijn paarden René naar wanhoop gebracht hadden. Na 21 zetten was de stelling zo troosteloos dat René besloot te capituleren. Daarmee heeft Jeroen de koppositie in handen gekregen.

Hans Groffen was ook van de partij. Hij versloeg Carl Schoor. Zou hij dit jaar een gooi naar de titel kunnen doen? Meestal is Jeroen de plaaggeest van René om het kampioenschap. Zou mooi zijn als Hans dit jaar ook zijn steentje bij kunnen dragen.

Zwart had duidelijk de overhand deze ronde. Zo was het Max die Albert een nederlaag cadeau deed en was het Willem die de altijd goed staande Alex toch een nul kon geven. Tom was de laatste met zwart die een overwinning boekte. Joas was niet opgewassen tegen de ervaring van Tom.

De partij van Laurens en Merijn bleef in evenwicht en de partij tussen Xander en Frans eindigde ook onbeslist.

De broer van Frans, Bram werd op een nederlaag getrakteerd door Martin K. en Koos Z. duwde Jean-Pierre dieper het slop in door te winnen. Jean-Pierre had na een nederlaag in de eerste ronde op Roeland wederom geen gemakkelijke loting. 

 

Competitie ronde 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: