Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Jeroen slaat aanval René af

De 26e ronde van de competitie kende een spectaculaire partij tussen de nummers een en twee van de ranglijst. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist.

Jeroen had het vanuit de opening erg moeilijk met René en verloor een pion. Met het verlies van deze pion kreeg hij wat compensatie, maar leek het er op dat René toch het betere van het spel had ook vanwege een open koningsstelling van Jeroen. Het rare Td2 van Jeroen hield wonder boven wonder René af van de winst. Na een kwaloffer was het de vraag of de pionnen van René op het bord zouden blijven of niet. Als de toren ze tegen kon houden zou het remise worden, anders zou Jeroen nog tegen de lamp lopen. De pionnen bleken te stoppen en daarmee hield Jeroen de huidige kampioen van de koppositie af.

160324 competitie01

Raar fotomomentje van René. Het lijkt alsof hij zich flink vergist in deze stelling. Dit viel allemaal wel mee.

Paul had een goede stelling tegen Henrik en leek toch wel ergens een goede voortzetting voor de winst gemist te hebben. Desondanks verdedigde Henrik zich naar behoren en werd het punt in het eindspel gedeeld.

Jean-Pierre had het taain tegen Frans. Lang leek er niets aan de hand in eeen saaie stelling. Pardoes kreeg Jean-Pierre een pion cadeau. Na lang doorspelen kon Jean-Pierre het eindspel naar zich toetrekken en daarmee was de overwinning een feit.

160324 competitie02

Jean-Pierre (links) aan het peinzen tegen Frans. 

 

Verrassing van de dag was die in de partij tussen Wolfgang en Alex. Lang ging de partij gelijk op en leek er een remise te noteren. Alex wilde dit niet en kreeg zijn zin. Echter niet door het binnen halen van een vol punt. Wolfgang ging er met de volle buit vandoor namelijk. Vanuit een dame paard eindspel hield Wolfgang wat pionnen over aan een afruil en dat werd Alex te veel.

Laura kon het niet bolwerken tegen Tom. Tom, met al zijn ervaring, won een stuk en daarna was het makkelijk uitspelen.

Joas en Ingel maakten er een mooie pot van. Na een kwalwinst van Ingel kon Joas een stuk terug winnen, althans zo leek het. Na de computer er op los gelaten te hebben viel het echter tegen en kon het allemaal net niet. Daarna was er nog genoeg zicht voor Joas op een beter resultaat. Nadat er een toren achterstand was ontstaan was het klaar.

160324 competitie03

Joas (links) in een verwikkelde strijd tegen Ingel (rechts)

 

Zofyra won de battle bij de jeugd van Vincent. Vincent verbruikte veel tijd en kon niet onder de druk van de stukken richting zijn koning komen. Mat werd ook nog over het hoofd gezien en zo greep Zofyra de winst.

 

Competitie ronde 26

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: