Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Bert maakt competitie weer spannend

Bert Henderikse heeft er in eigen persoon voor gezorgd dat de competitie weer spannend is. Met de zwarte stukken smeerde hij koploper Jeroen Hekhuis een nul aan.

Vanuit de opening was er weinig aan de hand totdat Jeroen ging knoeien. Een simpele hulp combinatie leverde Bert een pion op. Dit voordeeltje werd ondanks dat Jeroen nog wat tegenstribbelde netjes uitgebuit en leverde voor Bert verrassend een vol punt op.

René Tiggelman liep geen averij op en versloeg Carl Schoor redelijk eenvoudig. Vanuit de opening, waar René verrassend e4 had geopend, had Carl het direct erg lastig. René hanteert de opening als lesmateriaal voor de jeugd en wilde deze eens testen bij de senioren ook. Carl kon ook nog wel een lesje gebruiken. De zwarte stukken bleven passief en René speelde zich daarmee soepel naar de winst.

Merijn van Broekhoven deed eens wat anders dan zijn gebruikelijke koningsgambiet. 1. c4 verraste zijn opponent Roeland Alders een beetje waar 1. e4 natuurlijk verwacht werd. De stelling kon lang alle kanten uit totdat Merijn wat mindere zetten poduceerde. Roeland wist hier wel raad mee en greep direct het initiatief. Na 5 nederlagen dus eindelijk weer een overwinning voor Roeland.

Er stonden nog twee derby´s op het programma. Martin speelde tegen Martin en Martin won. Op zcih niet zo verrassend dat Martin won zou je zeggen, maar hier hebben we het wel over De Bock die de winst greep tegen Koolhoven. Even leek Martin K. nog goed weg te komen, want Bockie deed het in het eindspel allemaal heel omslachtig. Toch wist hij Martin K. op een nederlaag te trakteren.

De andere derby was niet tussen de gebroeders Baljeu deze keer, maar tussen zus en broer Tiggelman. Laura moest haar broer teleurstellen doordat ze ook subtiele wijze de dame van Vincent ontfusteld had. Een leerzaam potje voor Vincent die vast nog wel een keer revanche zal nemen op zijn zus.

Tot slot de partij tussen Frans Baljeu en Kees Polderman. Deze partij eindigde in remise, waar Kees toch wel de winst voor het grijpen had. Waar hij vorige keer tegen Koos K. met een stuk meer niet verder kwam, hielp een kwaliteit voorsprong hem deze keer ook niet aan de zege. Frans zijn paard kreeg de kans wat pionnen te verorberen en daarmee moest Kees remise toestaan.

 

Competitie ronde 25

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: