Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Titelstrijd nog lang niet beslist

De strijd om de titel gaat vooralsnog tussen Jeroen Hekhuis en René Tiggelman. Jeroen staat ondanks een remise tegen Bert Henderikse iets voor, maar René is nog lang niet kansloos.

 

René speelde tegen Max Toetenel en al snel werd Max in de verdediging gedrukt. Het kostte de huidige kampioen nog wel wat moeite om de winst te vinden, maar uiteindelijk werd Max kansloos gelaten.

 

Jeroen speelde een interessante pot schaak tegen Bert. Bert, bekend om zijn positionele spel, had vanuit de opening wat ruimtevoordeel, maar Jeroen trok zich daar niets van aan. De opgerukte pionnen werden wat zwak gemaakt en daarmee moest Bert secuur spelen om niet van het bord gezet te worden. Na wat gemanoeuvreer hield Jeroen een pion meer over in het eindspel met beiden een dame en toren. De dames verdwenen al snel van het bord en het toreneindspel werd uiteindelijk remise.

 

Roeland mag na alweer een nederlaag toch wel definitief afscheid nemen van een titeldroom. Henrik Westerweele was deze keer te sterk voor de zwaar uit vorm zijnde teamleider van Souburg 1. Vanuit de opening leek het nog allemaal mee te vallen, maar er werden wat simpele combinaties over het hoofd gezien en daarmee greep Henrik terecht de winst.

 

Tom van Gemert kon het niet bolwerken tegen Willem Coppoolse. Willem had een stuk veroverd en die klap kwam Tom niet meer te boven. Kees Polderman moest ook een nederlaag incasseren. Martin de Bock gaf hem die nederlaag cadeau. 

 

Jean-Pierre van Gemert versloeg Alex Jonkheer. Alex stond zoals altijd wel erg goed, maar Jean-Pierre snoepte wat pionnen mee, waarna Alex een toontje lager zong. De partij was daarmee ook wel beslist. Martin Koolhoven kende geen problemen met Wolfgang Reichpietsch. Wolfgang had een flauwe combinatie van Martin wel gezien, maar tuimde toch gewoon in deze slechte grap. 

 

Joas Fontijn moest zijn meerdere erkennen in Frans Baljeu. Frans snoepte een stuk mee en wikkelde af naar een makkelijk gewonnen eindspel. Joas had immers een stuk minder en dat scheelt een stuk.

 

Tot slot Xander Joosse. Hij speelde tegeh Pieter-Jan Notebaart, die op proef lid is bij ons. Xander kende geen medelijden en versloeg Pieter-Jan gemakkelijk.

 

Competitie ronde 22

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: