Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Roeland behoudt koppositie

Roeland heeft in de twaalfde ronde van de Wintercompetitie goede zaken gedaan door Martin de Bock te verslaan. Martin moest met zijn koning in het midden blijven en dat kostte hem uiteindelijk de partij. Achtervolger René maakte ook geen fouten tegen de arme Alex, sterker nog, hij was bijna eerder klaar dan zijn dochter. Toch kwam Alex zijn snelle nederlaag hem niet helemaal ongelegen, want nu was zijn favoriete kruk aan de bar tenminste nog beschikbaar.

Jeroen en Henrik maakten er een spektakel van. Jeroen kwam een kwaliteit voor, maar moest in de tegenaanval van Henrik eieren voor zijn geld kiezen door in te gaan op een geforceerde remisevariant. Henrik taxeerde die variant echter verkeerd, verkoos een ander plan, maar kwam uiteindelijk die kwaliteit op het eind te kort. Bij Bert en Albert werd het wel remise, ondanks de gemankeerde materiaalverhouding.


Er waren ook enkele partijen waar sprake was van eenrichtingsverkeer. Zo had Jan Hiemstra geen moeite om Kees Polderman te verslaan, wist Ingel geen vuist te maken tegen Tom, won zoonlief Jeepee eenvoudig van Bram en moest broer Frans de strijd staken, nadat een paard van Max op zevenmijlslaarzen zijn stelling was binnen gemarcheerd.

Roel mist duidelijk nog wat speelritme. Tegen Willem werd eerst gemist dat het schijnoffer van Willem Roel een stuk had moeten opleveren en toen Roel ook nog eens de dame tegen twee torens gaf, was de stelling onhoudbaar. Tot slot de twee jeugdspelers die het een keer op donderdagavond met elkaar mochten uitvechten. Xander bleek de handigste van twee, hij maakte twee pionnen buit en dat was genoeg voor de winst.

 

Competitie ronde 12

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: