Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Paul van Rooijen blijft het goed doen

Paul van Rooijen is opgeklommen naar de tweede plaats in de competitie. Na een overwinning op Ronald Steijn is Paul de nieuwe nummer twee. Jeroen Hekhuis is nu de nummer drie. Verrassend eerste is nog steeds Roeland Alders.

 

Paul had het lastig tegen Ronald die vanuit een Engelse opening duidelijk beter kwam te staan. Op de damevleugel verkreeg hij een verbonden vrijpion op de c-lijn. Bovendien stond er ook nog een paard op d6. Paul zijn passieve stukken leken machteloos. Paul kwam echter los en zijn stukken kregen grip op de stelling. Er ontstond een dubbel toreneindspel met een pion meer voor Paul, maar simpel gewonnen was het niet. Secuur spel zorgde er voor dat de torens van Ronald nogal scheef kwamen te staan. Daarna was de partij technisch gewonnen en Paul rondde het ook bekwaam af.

 

Hans Groffen had een gemakkelijke avond met Martin de Bock. De zwarte koning bleef op het midden van het bord en daar was Martin niet blij mee. Hans, die de witte stukken hanteerde, zette de koning onder vuur en aangezien de stukken van Martin ook niet erg sterk waren was het gedaan met Martin.

 

Albert Vermue kende weinig problemen met Kees Verberkmoes, terwijl Alex Jonkheer met subliem spel Tom van Gemert naar een nederlaag speelde.

 

Jean-Pierre van Gemert en Jan Hiemstra maakten er een waar spectakel van. Jan verslikte zich in de opening waardoor zijn koning op e7 belandde. Dit leek een aardig aanknopingspunt voor Jean-Pierre om eens lekker aan te vallen. Helaas liet hij Jan een beetje te veel zijn gang gaan, waardoor alles wel verdedigbaar was. Jan moest nog wel even uitkijken, maar het bleek dat hij alles onder controle had.

 

De ervaring van Carl Schoor was de bottelnek voor Xander Joosse. Xander deed het niet onaardig ondanks dat hij een pion verloor. Wat actiever spel had hem behoorlijk wat druk opgeleverd op de zwakke f-pion van Carl. Helaas zette Xander zijn toren in waardoor Carl het punt bij kon schrijven.

 

Henrik Westerweele was snel klaar met Wolfgang Reichpietsch. Walter Franse speelde remise tegen Laurens van Dijk. Het eindspel leek wel gewonnen voor Walter, maar gezien de partij was een overwinning ook wel te veel geweest. Laurens stond fantastisch, maar trapte in een slechte grap van Walter. Wat overbleef was een dame en toren tegen twee torens en een loper van Laurens. Na een afwikkeling bleef remise over.

 

Laura Tiggelman was niet opgewassen tegen Frans Bajeu. Frans had al snel wat materiaal gewonnen. Laura speelde nog wel lange tijd door, zoals Frans dat ook wel kan, maar de situatie was uitzichtloos. Voor Ingel Baaijens was dat in eerste instantie niet zo. Koos Koolhoven stond niet echt fijn, maar uiteindelijk was het Ingel die een stuk verloor. Daarna hield hij het snel voor gezien. Koos geeft daarmee de rode lantaarn over aan Ingel.

 

Competitie ronde 8

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: