We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Robin Bosters heeft de smaak te pakken

Robin Bosters heeft zijn goede overwinning op René Tiggelman vervolg kunnen geven. Met de witte stukken werd Kees Verberkmoes naar een nederlaag gestuurd.

 

Vanuit de opening was er nog enige twijfel, maar naarmate de partij vorderde was het Robin die de lakens uitdeelde. Kees zette zijn stukken wat ongelukkig neer waardoor Robin dwars door het centrum binnenkwam. Kees pakte een pion en zag dat dat niet geheel goed was aangezien het de dame kostte.

 

Bert Henderikse kende geen problemen met Tom van Gemert en was redelijk snel klaar. Ook Jean-Pierre van Gemert moest er aan geloven. Opponent Hans Groffen stond snel al prettig. Daarna speelde Hans het op ervaring uit. 

 

Alex Jonkheer kende flink wat moeite met Xander Joosse, maar wist uiteindelijk wel te winnen. Joas Fontijn heeft een paar aardige potjes schaak gespeeld, maar tegen Wolfgang Reichpietsch kwam hij er niet aan te pas.

 

Het duel om de gouden schoen bleef onbeslist. Bram en Frans kwamen een puntendeling overeen zodat de volgende editie van de battle van de Baljeus meer uitsluitsel bieden.

 

Competitie ronde 7

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: