Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Robin Bosters Zeeuws kampioen Rapidschaken

Robin Bosters heeft het open Zeeuws Rapid kampioenschap schaken  op zijn naam geschreven. Onze clubgenoot bleef Jeroen Hekhuis en favoriet Joey Grochal net voor. 

Open ZK Rapid01

Robin Bosters, hier in actie, was toch wel de verrassende winnaar.

Joey was vooraf de te kloppen schaker. De eerste twee ronden gingen voor hem ook soepel, waar deze voor Robin eigenlijk al stroef verliepen. Robin wist Jean-Pierre van Gemert ternauwernood te verslaan doordat hij net wat handiger en sneller handelde.

De derde ronde speelde Joey en Jeroen tegen elkaar. Jeroen kreeg een pion voorsprong, maar de activiteit van Joey was uiteindelijk voldoende voor een puntendeling.

Open ZK Rapid02

Jeroen (links) in actie tegen Joey. Hun partij eindigde onbeslist.

Na de pauze moest Robin het opnemen tegen Joey. De Goese schaker leek een gemakkelijke partij te hebben. Robin moest een pion in de strijd gooien want anders was het wel heel snel klaar. Joey wikkelde wat stukken af en dat gaf Robin lucht. Na een kwaliteit weggegeven te hebben was het opeens Robin die voor de winst ging. Er ontstond een toreneindspel en dat werd in winst omgezet door Robin.

Joey kon het daarmee wel vergeten want de strijd tussen Jeroen en Robin werd remise. Daarmee behield Robin zijn punt voorsprong. Joey kwam daarna nog goed weg tegen Sjaak Steijn. Sjaak stond een kwaliteit voor en Joey had nog een soort van Cees Rouw loper ook! Tijdnood speelde hem parten en Joey kwam met een blauw oog goed weg.

De laatste twee ronden waren overigens nog erg spannend. De toppers hadden elkaar gehad, maar daarmee was het zeker nog niet gespeeld. Zo kende Robin hachelijke momenten tegen Albert Vermue. De passieve stelling was rijp voor de sloop, maar Albert zag de winst niet. Sterker nog, hij gaf de partij nog weg ook. 

Open ZK Rapid03

Albert (rechts) stond hier nog goed.

De laatste ronde was het ook nog billenknijpen voor Robin. Carl Schoor stond vanuit de opening duidelijk minder. Robin wilde natuurlijk wel winnen, want anders zouden Jeroen en eventueel Joey nog roet in het eten kunnen gooien. Het eindspel was er plots voor Carl met twee schitterende lopers. Robin kon de stelling waarschijnlijk nog net keepen, maar Carl gooide een stuk in de aanbieding hetgeen Robin alsnog de zege opleverde en daarmee de Zeeuwse Rapidtitel. 

Jeroen had het de laatste ronde zwaar met Albert. In het middenspel stond hij nog prima, maar het eindspel was prompt verloren doordat Jeroen geforceerd had. Albert miste mat in weinig en Jeroen wist met een grapje zelfs nog te winnen. Daarmee stelde hij zijn tweede plaats veilig. Overigens is er wel een onderzoek naar Albert geweest om matchfixing. Als je tot twee keer toe zo gewonnen staan en er nul punten aan overhoudt dan is dat toch wel verdacht. Het resultaat van het onderzoek is dat Albert enkel maar met lege handen achter bleef.

Joey stelde zijn derde plaats veilig door de laatste wedstrijd te winnen van Ben Snethorst. Ben speelde overigens een prima toernooi. De schaker van Zierikzee, die voor de gezelligheid ook nog een aantal clubgenoten had meegenomen pakte de 1800- titel. Zoals bekend is het Rapidtoernooi gecombineerd met het 1800- toernooi. De wisselbeker mocht hij dan ook in ontvangst nemen. Met een rating van slechts 1540 pakte hij de 1600- prijs mee en de wisselbeker. Knappe prestatie.

Open ZK Rapid04

Ben Snethorst (rechts) hier in actie tegen Ronald Steijn. Ronald zal uiteindelijk deze partij wegblunderen.

Ben bleef uiteindelijk Merijn van Broekhoven nipt voor op weerstandspunten waarmee Merijn dus net naast de beker greep. 

De 1800- prijs was er voor Jean-Pierre van Gemert, maar aangezien Ben met de 1600- prijs beter gepresteerd had greep ook hij net naast de beker. 

Open ZK Rapid05

Vader en zoon Greefhorst waren met Ben meegekomen om een potje te komen schaken. Hier moesten Alexander en Paul tegen elkaar. Alexander wist de familiestrijd te winnen.

Eindstand na 7 ronden: 
1. Robin Bosters 6,5
2. Jeroen Hekhuis 6,0
3. Joey Grochal 5,5
4. Ben Snethorst, Merijn van Broekhoven, Jean-Pierre van Gemert 4,0
7. Albert Vermue, Carl Schoor, Alex Jonkheer, Alexander Greefhorst 3,5
11. Sjaak Steijn, Sjaak Spiegels, Ronald Steijn 3,0
14. Martin de Bock 1,5
15. Paul Greefhorst 1,0
16. Tom van Gemert 0,5

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: