Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

nov
22

20:00 - 00:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
29

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
13

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Souburg 2 struikelt weer over ZSC!

De thuiswedstrijd van Souburg 2 op 17 december jl. tegen ZSC werd verloren met 3,5 tegen 4,5. Souburg 2 verliest de laatste jaren regelmatig van ZSC. Het gaat te ver om in voetbaltermen van een “Angstgegner” te spreken maar op de een of andere manier kan Souburg 2 met dit combiteam uit het verre Zierikzee en Scherpenisse maar niet goed uit de voeten. Toch werd het met nog twee borden te gaan bij de stand 2-4 op het laatst nog spannend. Het zag er, gezien de stand op die twee borden, aanvankelijk naar uit dat de nederlaag fors zou worden. Paul op bord 1 zou er een zware dobber aan hebben nog een remise uit het vuur te slepen maar op enig moment gaf zijn tegenstander hem de gelegenheid een listige pointe in de stelling te weven. Paul kon het aantal pionnen aan beide zijde gelijk trekken en door zijn pointe zelfs pionnen gaan oogsten en won dus. Eric op bord 6 leek in een verloren toreneindspel te zijn beland maar zijn koning werd met een lange wandeling ineens heel actief. Uiteindelijk kon Eric toch niet meer bereiken dan een op zichzelf fraaie remise.

Carl verslikte zich ineen b3-opnening van zijn tegenstander. Hij zou de opgelopen ontwikkelingsachterstand wel recht kunnen trekken maar zijn lange rokade kwam één zet te vroeg. Martin daarentegen had met zwart in het eindspel een actief paard en een even actief wandelende koning, terwijl zijn tegenstander een passieve loper had. Paard en koning kwamen op de juiste velden om pionnen te veroveren en de tegenstander van Martin gaf op. Jean-Pierre laat met wit graag zijn koning rustig op e1 staan om te proberen koningsaanval te krijgen. Het was weer spannend maar hij verloor uiteindelijk teveel materiaal en legde zijn koning neer. Laura weerde zich goed tegen Ben Snethorst maar op het laatst gingen er pionnen verloren en was een nederlaag onvermijdelijk. Max en Ronald speelden beiden remise in min of meer evenwichtige stellingen.

Uit vijf speelronden heeft Souburg 2 nu vier matchpunten. In de vijf volgende speelronden van de Hoofdklasse ZSB zullen we nog flink aan de bak moeten om een veilige eindstand in de competitie van dit seizoen te bereiken. Souburg 2 blijft moed houden.

 

Souburg 2 – ZSC  3.5 – 4.5

 

1. Paul van Rooijen                         - H. Aangeenbrug           1-0  

2. Max. Toetenel                             - O. van der Sloot            ½-1/2

3. Ronald. Steijn                              - A. Bandsma                    ½-1/2

4. Jean Pierre van Gemert               - S. Spiegels                       0-1

5. Carl Schoor                                 - S. Koedoot                      0-1

6. Eric van Driel                               - R. van der Breevaart   ½-1/2

7. Martin de Bock                           - B. Hertog                         1-0

8. Laura Tiggelman                         - B. Snethorst                   0-1                                                            

 

Carl Schoor

Teamleider Souburg 2

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: