Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

nov
22

20:00 - 00:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
29

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
13

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Daverend slotakkoord D-team

Omdat kopvrouw Zofyra een beetje in de lappenmand lag, had het D-team voor de laatste speeldag van het NK een invaller nodig. Gelukkig is Brandon Haasbroek voor niets en niemand bang en zeker niet om een paar potjes te schaken tegen kinderen die een paar jaar ouder zijn dan hij.

De eerste wedstrijd van de dag was nog geen succes. Minerva D1 was te sterk. Jason won weliswaar, maar Vincent, Daniël en Brandon gingen allemaal tamelijk kansloos onderuit. De tweede wedstrijd begon ook niet best toen Brandon al snel zijn koning kon omleggen. "Te vlug gespeeld", verzuchtte hij schuldbewust. Vincent leek in een zeer wisselvallige partij te gaan delen in de malaise, maar de laatste fout werd door zijn tegenstander gemaakt, zodat het punt toch naar Souburg ging. "Pffff, dat was een erg slechte partij", was Vincent's commentaar na afloop, maar zijn glimlach om het gewonnen punt werd er niet kleiner om. Gelukkig wonnen Jason en Daniël soepel, zodat de wedstrijd tegen Messemaker D1 met 3-1 werd gewonnen.

De laatste ronde mocht SKS tegen Ten Boer D1 uit het verre Groningen. Opnieuw wist Jason zijn partij te winnen. Met drie uit drie op de slotdag en 7,5 uit 9 in totaal was hij ruimschoots de topscorer van het team. Sterker nog, van de ruim 100 spelers in de D-klasse waren er maar 3 die meer punten hadden weten te scoren dan Jason! Zijn broer Brandon was vastberaden om tenminste beter zijn bedenktijd te gebruiken. En zie, het hielp! Trots kon hij zijn eerste punt in het D-team bijschrijven.

 

teamDB

SKS D1 aan het begin van de laatste speeldag

 

 

Ook Vincent had zich iets voorgenomen: niet nog een keer zo'n slechte partij spelen! Kort na de opening won hij een pion en met veel geduld wist hij zijn extra pion stapje voor stapje naar de overkant te brengen. Prima pot! Daniël was in de opening 2 pionnen kwijtgeraakt maar toonde karakter: telkens werd de tegenstandster voor nieuwe problemen gesteld en uiteindelijk kon Daniël remise afdwingen door eeuwig schaak. Het werd zelfs nog mooier toen zijn tegenstandster niks wilde weten van remise en met haar koning te ver naar voren ging. Daniël kon met zijn e-pion naar de overkant lopen en nu was het zijn tegenstandster die op zoek ging naar eeuwig schaak. Hier bleken de pionnen die zij nog steeds voorstond een nadeel: de witte koning kon mooi achter de zwarte pionnen schuilen en Daniël kon een 2e dame halen en even later mat zetten. Een fraaie 4-0 overwinning om het toernooi mee af te sluiten!

Onze schaakvrienden van Landau Axel hadden een zeer goede 2e speeldag gehad en moesten op deze laatste dag dus tegen teams die ook hoog op de ranglijst stonden. Landau miste net als SKS zijn kopvrouw en had het zwaar in de laatste 3 ronden. Uiteindelijk eindigden ze net als SKS op 8 matchpunten, maar hadden de Souburgers 2 bordpunten meer behaald. Niemand die daar mee zat, want na afloop zat bij de plaatselijk frituur iedereen gezellig bij elkaar . De samenwerking beperkte zich trouwens niet tot het gezamenlijk verorberen van in olie gebakken aardappelstaafjes. Het C-team van Landau zat de laatste 4 ronden een beetje omhoog en werd uit de brand geholpen door Laura. Met haar score van 3 uit 4 deed ze dat bepaald niet slecht.

Alle uitslagen zijn trouwens terug te vinden op de website http://www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2016

 

LauraDB

Laura als Zeeuws-Vlaamse...

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: