Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

verslag HWP GrandPrix toernooi

Zaterdag werd in Sas van Gent de 4e GrandPrix toernooi van Zeeland gespeeld.

Met een prima locatie en goede wedstrijdleiding absoluut GrandPrix waardig. Het verbaasd mij telkens dat dit toernooi de 100 deelnemers (wat het verdient) niet weet te halen.

Er deden in totaal 55 kinderen mee waarvan er 11 voor SKS uitkomen.

De AB en C groep werden samengevoegd. Voor Xander een mooie gelegenheid om te laten zien wat hij waard is tegen spelers als Iris Schelleman, Lydia Dubbeldam en Joost van Eenennaam. Met 4,5 uit 7 eindigde Xander op de 7e plaats en werd hij 3e in de C-groep. Hij verloor alleen van Iris en speelde remise tegen Mathijs en Lydia Dubbeldam. Met deze 3e plaats is Xander al zeker van de Grandprix winst. Ook Stijn speelde in deze groep maar wist helaas geen punten te scoren. Zijn openingen waren absoluut in orde. Daarna ontbrak het aan een goed plan om zijn tegenstanders te verslaan. Met de lessen activiteit en zoeken naar de zwaktes bij de tegenstander die we nu aan het doen zijn, zal Stijn zeker voorderingen gaan maken.

In de D-groep eindigde 3 souburgers in de top 5. De overwinning was echter voor een Belgische speler, Maxim Sleypen, van KGSRL uit Gent. Zowel Scott, Zofyra en Jason verloren van deze schaker, terwijl Vincent hem een halfje afsnoepte. Omdat Vincent van Zofyra verloor zat een toernooi overwinning er niet meer in voor Vincent en werd hij uiteindelijk 3e. Zofyra eindigde op de tweede plaats en de prima spelende Jason werd achter Sven de Putter 5e. Ook Jason speelde weer sterk echter beide toreneindspelen die hij kreeg gingen verloren, maar er waren absoluut winstkansen. Een paar toreneindspel lesjes zal zeker zijn vruchten af gaan werpen.

Scott en Roan deden het ook niet onverdienstelijk in deze sterke D-groep en scoorden beide 3 punten

Ook de E-F en GH-groep werden samengevoegd. Manuel (E) bleek de man in vorm maar kwam net een half weerstandspunt te kort om de derde plaats om te eisen. De groep werd gewonnen door Jari Groen van svGoes die goede voorderingen heeft gemaakt. Hij bleef oa zusjes Morote voor. Brandon en Giovanni speelden een onzichtbaar toernooi. Beide spelers lieten te veel “makkelijke” winstkansen onbenut. Een off-day zullen we maar zeggen.

Achteraf besef ik mij dat de E-spelers die in dezelfde groep speelden allemaal het spelletje snappen en als ze een kans krijgen om terug te komen in de schaakpartij, dan grijpen ze die kans ook. Toch ging Giovanni er met 2 prijzen vandoor. In de GH-groep werd hij 2e en hij was alweer de jongste deelnemer aan een GrandPrix toernooi. Ook Brandon viel in de prijzen. Hij werd 2e in de F-groep terwijl Jens in deze groep 3e werd.

De eindstanden en uitslagen

Tussenstand van de GrandPrix reeks

De foto’s worden nog toegevoegd

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: