Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

De jeugdcompetitie is van start gegaan

Vrijdag is ook bij de jeugd de competitie weer van start gegaan.

De A-groep is dit jaar aangevuld met de topspelers uit de B-groep van vorig seizoen. Brandon, Scott, Sven en Manuel zullen het de A-spelers heel lastig proberen te maken.

Er stond gelijk topwedstrijden op het programma. Kampioen Xander moest het tegen, nummer 2 van vorig seizoen, Zofyra, op gaan nemen. Deze partij eindigde onverwacht in remise. Xander had ergens een pionnetje gewonnen, maar durfde met 5 minuten op de klok de stelling niet verder uit te spelen en beide spelers besloten tot remise.

X Z ronde 1

Xander en Zofyra moesten gelijk de degens kruizen

Vincent speelde met de witte stukken tegen Sjoerd en zette vanaf het begin van de partij een koningsaanval op. Sjoerd reageerde niet adequaat waarna Vincent genadeloos toesloeg.

Jason kende geen problemen tegen Robin, die met de zwarte stukken de opening niet handig aanpakte en veel materiaal verloor. Het was voor Jason een koud kunstje om met veel voorsprong het punt binnen te halen.

In een partij vol fouten wist James met een mooie koningsaanval Larissa te verslaan. Ook Manuel won door een koningsaanval. Verder wist Lucas te winnen van Pim en versloeg Sven heel knap zijn maatje Stijn.

In de B-groep kende Roan, die vorig seizoen heel slecht begon, geen genade met Thomas. Ik geloof dat de partij nog geen 2 minuten heeft geduurd. Langer was de partij tussen Giovanni en Julia. Om 20.30 uur was het Giovanni die Julia mat wist te zetten. Verder waren er overwinningen voor Thymen, pacey, Oscar, Sem, Mert en Mitchell. De 6 jarige Berk Mustafov wist zijn eerste schaakpartij op de club te winnen en was daar maar al te blij mee. Het mat zetten met twee torens ging heel soepel. De energie en intensieve lessen die Max vorig seizoen aan Berk heeft gegeven lijken zich terug te gaan betalen.

thomas Roan ronde 1    Juli Gio ronde 1

De favorieten van de B-groep ontmoeten elkaar in de eerste ronde

Vrijdag zullen we aandacht gaan besteden aan de gespeelde partijen en zullen er  weer veel spannende toppartijen worden gespeeld.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: