Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Verslag Jeugdtoernooi in Mortsel (België)

Zaterdag 17 september hebben Giovanni Koolhoven en Brandon Haasbroek deelgenomen aan een sterk bezet jeugdtoernooi in Mortsel (een dopje vlak naast Antwerpen).

Aan dit toernooi deden 115 jeugdspelers mee en is een onderdeel van het Vlaams jeugdcriterium.

Na een welverdiende zomervakantie waarin beide spelers niet veel hadden geschaakt was het voornaamste doel om weer toernooiritme op te doen. Dit met het naderende HWP-toernooi in het achterhoofd.

Er werd gespeeld in een mooie speellocatie  aangrenzend aan een speeltuin waar de kinderen tussen de rondes door zich helemaal konden uitleven met voetballen en de speeltuin attributen.

mortsel speeltuin    mortsel speeltuin 2

   lekker voetballen tussen de rondes door                                                                                                      Sven de Putter en brandon

Ook voor de Pokemon Go spelers was het een walhalla, met drie pokestops en een Gym op de locatie. De gym werd al snel overgenomen door het rode team van schakers. En regelmatig werd er een Lure aangezet.

 

Giovanni speelde mee in de groep voor kinderen t/m 8 jaar en moest met zwart zijn ritme nog vinden. Hele goede partijen (vooral met wit) werden afgewisseld met volledig mislukte openingen (met zwart). Het was ook weer even wennen om 9 partijen op een dag te spelen. 4 Punten uit 9 partijen was de uiteindelijke score die werd behaald. Desalniettemin was het een geslaagde schaakdag waarin weer veel ervaring is opgedaan,zowel op het bord als vervelende randzaken rond het bord.  Een tegenstander sloeg met zijn dame een gedekt stuk van Giovanni en zette deze snel terug. Giovanni zei er wat van maar liet zich overrompelen door zijn tegenstander die vervolgens een ander zet deed. Helaas ging dit potje nog verloren ook. 2 potjes later gebeurde hetzelfde, maar toen haalde Giovanni de wedstrijdleider erbij !!!

     mortsel brandon      mortsel giovanni

                                                                                         Brandon en Giovanni in actie

In de groep 9 t/m 10 jaar speelde Brandon mee. Ook waren Sven de Putter (die 3e werd) en Mare en Luna Morote van de partij in deze groep. Brandon weerde zich kranig en met 4,5 uit 9 wist hij een keurige 50% score te halen. Tja Vlaamse jeugdcriteriums is, met alle respect, nu eenmaal ander koek dan de Zeeuwse, die hij regelmatig met 9 uit 9 wint.

Als jeugdleider zijnde heb ik weer genoeg gezien waar we de komende vrijdagen mee aan de slag kunnen en hopelijk scoren we dan meer punten bij het Gent toernooi eind november.

Na het toernooi kreeg iedereen een leuk stripboek als herinnering mee naar huis en als afsluiter zijn we natuurlijk nog even naar de Mac geweest.

mortsel mac 

Op de facebook pagina van Skoudegod staat een fotoreportage gemaakt tijdens dit toernooi.

De uitslagen kunt u hier vinden.

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: