Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Het gelijk van Donner

Door Johanna Brouwer

Eigenlijk best gezellig, met drie teams schaken tegen Goes, goed voor het saamhorigheidsgevoel. We schaken in de centrale hal van een school in Goes-Noord, waar tafeltjes en bankjes, een keukenblok en boekenkasten staan. Een beetje juf inspecteert dan natuurlijk meteen de inhoud van de kasten en het moet gezegd: het ziet er gevarieerder uit dan een halve eeuw geleden en vooral de kaften zien er vrolijker uit.
Als alle jeugdspelers van Goes gewyberd zijn, kunnen we gaan schaken.

Johanna Brouwer begint slordig, let niet goed op en is na een goed half uur al klaar. Tijd om bij de andere borden te kijken.

Achter het derde bord zit Frans Baljeu tegenover Marlies Kloos die bewijst de uitspraak van Donner: vrouwen kunnen niet schaken, want ook zij klungelt in de opening, geeft een stuk weg en Frans maakt het rustig uit. Marlies was wel blij dat ze toch nog een schaakje had kunnen geven.

Achter het tweede bord zit Eric Bouman tegen de ervaren rot Jo Tholenaar. Jo komt een stuk voor, maar Eric weet het terug te winnen. Jammer dat het in de eindfase dan toch nog mis gaat.

Vincent speelt zijn eerste wedstrijd voor Souburg tegen zijn oud-clubgenoot Jefta van Steijn en legt hem vakkundig over de knie. Eindstand: 2-2

Goes C-Souburg C 2-2
1. Jefta van Steijn (1600)- Vincent Sleuyter (1596) 0-1
2. Jo Tholenaar (1534)-Eric Bouman (1488) 1-0
3. Marlies Kloos-Kämink (1137)-Frans Baljeu (1352) 0-1
4. Ruben Vermeule (0) -Johanna Brouwer (1321) 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: