Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Niemand van Souburg C kan winnen in Koudekerke

We speelden zonder Walter Franse omdat hij een “papa-avondje” had. In zijn plaats speelde Xander om nog meer ervaring op te doen. Metname om wat minder snel te spelen/op zijn handen te leren zitten. Helaas liet hij zich verleiden om in het tempo van zijn tegenstander, Johan Paauwe, mee te spelen. In een ogenschijnlijk gewonnen eindspel voor Xander, na een kleine twintig minuten (!) spelen, liet hij zich toch wel ongelukkig van het bord zetten, 0-1. Een volgende keer maar weer op de handen proberen te zitten en iets rustiger te spelen...
Merijn speelde tegen Ingvar Nordin met wit. Hij toverde een Engelse partij op het bord, waarbij Ingvar voor een aanval op de koningsvleugel verkoos. De aanval sloeg niet door, omdat enerzijds Ingvar zijn koningsvleugel niet wilde verzwakken, anderzijds omdat Merijn de goede zetten speelde. Hierdoor kwam er een remise op het wedstrijdformulier, ½-1½.
Martin speelde tegen Mattis van Doeselaar. Zij hadden een stelling die alle kanten op kon gaan. Waarin remise de meest onlogische uitslag was gezien de stelling, was het wellicht omdat deze partij geen verliezer mocht krijgen toch nog remise geworden, 1-2.
Tot slot speelde Jaap een goede partij tegen Paul van der Velden. Vanuit de opening kwam hij een pion voor, inclusief een overwicht met zijn pionnen in het centrum. Gezien de ontstane complexe stelling met de daarbij behorende tijdsdruk durfde Jaap geen risico’s te nemen. Zijn tegenstander vond remise "wel oké" en werd dan ook remise. Helaas bleven hiermee de matchpunten in Koudekerke, 1½-2½.

Met deze nederlaag moeten we de laatste ronde – we zijn de een na laatste ronde vrij - wél winnen om zeker te zijn van lijfsbehoud in de tweede klasse.
Rest mij alleen nog de gedetailleerde uitslag te vermelden:

  Koudekerke A   - Souburg C   2,5 - 1,5
1. P. van der Velden 1760 - J. van de Plasse 1610   Remise
2. M. van Doeselaar 1626 - M. de Bock 1584   Remise
3. I. Nordin 1584 - M. van Broekhoven 1488   Remise
4. J. Paauwe 1525 - X. Joosse   745     1 - 0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: