Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

B-team doet goede zaken in Goes

Vrijdag 17 maart speelde ons B-team met maar liefst 3 invallers tegen Goes B, alleen teamleider Albert Vermue is een basisspeler. Gezien de stand in de Eerste Klas moesten we minstens een punt halen uit deze wedstrijd, maar Goes B is een sterk team. Maar ook Goes B had 2 invallers zodat het een spannende wedstrijd beloofde te worden.

Omdat Ronald Steijn graag met zwart wilde spelen zat Albert op bord 1, tegen de sterke Rinus Burgerhoff. Albert speelde voor het eerst een `(voor hem) nieuwe variant in de Franse opening, en het leek er op dat hij  minder stond in het middenspel, maar dat viel best mee. Toen de tijd ging dringen kon Rinus kiezen tussen 2 pionnen of een loper verliezen, hij koos voor het stukoffer. Dit was echter niet het beste plan en Albert kon het eenvoudig door een toren en een dame te ruilen uitspelen.

Kort daarvoor had Ronald Steijn op bord 2 remise gespeeld tegen Erwin Kloosterman. Erwin kwam iets beter uit de opening, maar door actief spel van Ronald moest hij toch in remise berusten.

Carl Schoor was op bord 3 als eerste klaar, hij bekroonde zijn goede partij tegen Rob Dekker door een mooie mataanval.

Op bord 4 speelde Martin de Bock tegen good old Jo Tholenaar. Martin stond in het middenspel beter, had een of twee pionnen meer, maar Jo is al 67 jaar een speler die blijft vechten voor zijn kansen. Ik heb het einde van de partij niet gezien, maar Jo zorgde ervoor dat hij de enige van Goes was die een overwinning op het wedstrijdformulier kon laten noteren.

Door deze overwinning is de directe degradatie ontlopen, de laatste ronde kunnen we tegen Denk en Zet ervoor zorgen dat we ook de play-offs ontlopen.

 

Goes B

 

Souburg B

 

1.

Rinus Burgerhoff

1963

Albert Vermue

1682

0

1

2.

Erwin Kloosterman

1857

Ronald Steijn

1803

½

½

3.

Rob Dekker

1685

Carl Schoor

1695

0

1

4.

Jo Tholenaar

1670

Martin de Bock

1559

1

0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: