We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Zeeslang van Willem doet Jeroen plezier

Het B-team van SKS startte het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Landau A. Beide teams speelden niet met hun basisteam, maar hadden invallers.

Op bord 1 mocht Albert tegen de eerste invaller, Arjo Arendse, maar dat was voor het team van Landau een versterking. Albert speelde zijn favoriete opening tegen het siciliaans maar moest zijn zwartveldige loper wat ongelukkig op d2 zetten, naast dat hij (natuurlijk) al een pion achterstond. Een desperado aanval op de zwarte koningstelling leverde alleen maar pionverlies op, zodat het eindspel verloren was.

Op bord 4 speelden twee invallers, beide oude rotten in het zeeuwse schaken, Martin de Bock speelde met zwart tegen Ronald Janssens. Martin raakt ergens een kwaliteit achter en werd vakkunding van het bord gezet. 2-0 achterstand dus.

Laurens trok op bord 3 voortvarend ten strijde tegen de voorzichtige opstelling van Mark Zootjes, en offerde een  loper op g6, de omstanders zagen niet direct de winst, maar een zet of 10 later zat er een mooie mat in, die Laurens dan weer niet zag. Hij won wel zijn stuk terug en kreeg een vrijpion die door Mark niet tegengehouden werd. We kwamen terug in de match, 2-1.

Dan bleef bord 2 over, Willem speelde met zwart tegen Theo de Putter, die dacht een pionnetje te kunnen pakken op a7, echter kostte dit een stuk tegen nog een pion. Toen willen nog wat pionnen terug won en na een tijdje 2 stukken tegen een toren te hebben gehad kwam hij in een eindspel met K+T+P met 2 pionnnen tegen K+T en 2 pionnen. Na een zet of 50 in de partij miste Willem 3x op rij de winnende zet Pg4, met ondekbaar met met Th2, maar hij bleef wel gewonnen staan. Willem vond het spelen van een gewonnen stelling zo leuk dat hij pas na een zet of 120 de felicitaties in ontvangst kon nemen. Zodat we wel mooi met een matchpunt de Marijkeschool konden verlaten.

Ondertussen wat het al na twaalven en was de zaterdag aangebroken, op het tolplein van de Westerscheldetunnel stond er al 'Tolvrij' op de borden, zodat onze penningmeester een financiele meevaller kan noteren.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: