We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Machteloos eerste verliest kansloos in Tilburg

Het eerste team heeft in de derde ronde van de landelijke competitie een flinke domper te verwerken gekregen. In Tilburg werd er met 5,5-2,5 verloren van Stukkenjagers 2. De schade had overigens nog erger kunnen zijn, maar dat ter zijde.

Al snel was duidelijk dat het een zware middag zou gaan worden. Een rondje langs de nog zeven spelende teamgenoten gaf niet zoveel moed. Zeven zult u denken. Ja zeven, want toen ik ging kijken was Rogier al klaar. Zijn tegenstander maakte gehakt van de arme Rogier. De zwarte velden waren niet zo fris en daarmee konden de stukken van zijn tegenstander zomaar binnenkomen. 1-0 voor de Tilburgers.

Jeroen speelde daarna remise. Hij kreeg van zijn tegenstander die tevens wedstrijdleider was een cola aangeboden, maar daarnaast ook nog een remise aanbod. Jeroen snelde zich naar zijn bord en bekeek de stelling. Deze gaf op dat moment niet een vrolijk aanblik waarmee Jeroen besloot om de remise aan te nemen. Een kleine meevaller in die stelling zullen we maar zeggen. 1,5-0,5.

Op de rest van de borden zag het niet zo fris uit. Roeland had een ingewikkelde stelling, maar had wellicht wel kansen. René was eigenlijk de enige die een plus had. Onze invaller Max leek ook wel okay te staan.

Eerst was het Roel die er de brui aan gaf. Vanuit de opening stond hij wel prima, maar een gemiste torenzet deed zijn stelling veranderen in een moeilijke en wellicht verloren stelling. Het ging van kwaad tot erger. De afwikkeling van wat stukken bracht geen lucht. Sterker nog een pion was niet meer te stoppen en een nederlaag was een feit. 2,5-0,5.

Daarna was Henrik aan de beurt om een nederlaag te incasseren. In de opening ging het eigenlijk al fout. Hij gaf een pion weg met d4. In diverse varianten kun je wel d4 spelen, maar in deze stelling dus net niet. Hij bleef achter de feiten aanlopen. Wellicht had hij nog richting een zwakte kunnen gaan op de damevleugel, maar hoe het nu ging was het snel gedaan. 3,5-0,5.

De match werd verloren omdat Roeland zijn stelling om zeep het geholpen had. In een ongebruikelijk koningsgambiet leek hij wel aardig te staan. Moeilijk was het wel. Wit was zijn rokade al kwijt en ook Roeland moest dat toestaan. Was misschien niet nodig geweest, maar er zaten diverse vieze grappen in de stelling. De stelling bleef eigenlijk lang in evenwicht, maar door twee onnauwkeurige zetten was het wit die er met de buit vandoor ging. 4,5-0,5.

Wedstrijd gespeeld helaas. Max mocht invallen voor onze Jos en speelde tegen talent Tommy Grooten. De Tilburger wilde op de damevleugel aanvallen, maar dat kwam niet uit de verf. Max deed het vervolgens naar behoren en hield het talent op remise. 5-1.

Robin had in de opening iets niet helemaal goed gedaan en stond daardoor minder. Zijn tegenstander had een betere stelling en het loperpaar. Robin had zijn verdediging op orde en kon uiteindelijk nog naar remise vluchten. 5,5-1,5.

René was nog als laatste bezig. Het plusje uit de opening was weg en het leek er even op dat hij zelfs slechter stond. Een stukoffer voor drie pionnen gaf nog wat kansen, al leek zetherhaling het maximaal haalbare. René had deze zettenreeks al kunnen uitvoeren, maar zag nog een mogelijkheid waar zijn tegenstander lelijk de mist in zou kunnen gaan. Laat die nu net in de laatste truc trappen. Mat in twee was het gevolg en een 5,5-2,5 einduitslag.

De Stukkenjagers 2-Souburg 1 5,5-2,5
1. César  Becx (1988)-Jeroen Hekhuis (2149) remise
2. Peter Huibers (2060)-Roeland Alders (1981) 1-0
3. Martijn Blom (1975)-René Tiggelman (2155) 0-1
4. Joppe Raats (1914)-Rogier van Gemert  (1862) 1-0
5. Elias de Reese (1841)-Robin Bosters (2083) remise
6. Fre Hoogendoorn (2013)-Roel Schroevers (1827) 1-0
7. Constantijn Beukema (1914)-Henrik Westerweele (1913) 1-0
8. Tommy Grooten (1880)-Max Toetenel (1789) remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: