Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Boyd Leenen wint het pepernotentoernooi

Boyd Leenen van schaakvereniging de Combinatie uit Asten heeft zaterdag het pepernoten toernooi op zijn naam geschreven.

De jonge brabander bleef favoriet Jefta van Steijn van Sv Goes op weerstandspunten voor.

43 jeugdspelers vanuit Brabant, België en Zeeland waren zaterdag 3 december naar Oost-Souburg afgereisd om deel te nemen aan de 40e editie van het Pepernoten toernooi.

Er werd in 3 groepen gespeeld; de ABC groep; de D-groep en de E-H groep.

In de ABC-groep was Jefta van Steijn (sv Goes) op voorhand de favoriet, met daarachter een handvol gevaarlijke concurrenten, waaronder Souburger Brandon Haasbroek. Lang gingen Brandon en Jefta gezamenlijk aan de leiding totdat in ronde 6 beide koplopers verloren en plots Boyd de ranglijst aanvoerde. Uiteindelijk bleek Boyd na de laatste ronde over meer weerstandspunten te beschikken dan Jefta en was de kampioen bekend.

Giovanni Koolhoven speelde als C-speler een prima toernooi en eindigde op een keurige 5e plaats. Daarmee werd hij de  beste C-speler en mocht hij hiervoor een gevulde enveloppe in ontvangst nemen.

De D-groep werd gewonnen door Souburger Berk Mustafov. Met 6 uit 7 bleef hij Paul Peeters (LSV Chesspirant) een punt voor. Ook Sam Ossewaarde was weer dicht bij een podiumplaats. Helaas ging de laatste partij tegen clubgenoot Jeremy IJdema verloren en viel hij van de 3e plaats terug naar de 5e plek.

EH-Groep werd verrassend een prooi voor Souburger Konstatin Tkacenko. Met 9 uit 9 bleef hij clubgenoot en topfavoriet Arkan Mustafov ruim voor. Arkan moest zelfs Niranjana Ganeshram (ESV Eindhoven) op weerstandspunten voor zich dulden en werd zodoende teleurstellend 3e.

Veel nieuwe jeugdleden speelden vandaag hun eerste GrandPrix toernooi en kunnen allemaal tevreden terugkijken op hun prestaties. Deze toernooit ervaring zal ze weer verder helpen in hun schaakprogressie.

Na afloop ging iedereen weer met een zak pepernoten en een herinneringsvaantje naar huis.