Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Max verrast René in competitie

In de zevende ronde heeft Max Toetenel voor een daverende verrassing gezorgd door René Tiggelman op een nederlaag te trakteren. Jos van der Kaap maakte geen fout en heeft nu weer zicht op de koppositie.

Vanaf de achtste zet ging het minder met René. Max stond en René stond minder. Beide spelers rokeerden lang en daarmee kwam een koningsaanval van René niet echt uit de verf. Aan het einde ging het helemaal mis. Max offerde zijn dame en met succes want René ging mat.

Jos liet zich niet verrassen. In een rustige opening wist hij een plusje te bereiken tegen Roeland Alders. Roeland leek ook een stuk te gaan verliezen en dat voorkwam hij. In plaats daarvan vond hij het nodig om zijn dame weg te geven. Daarmee was Jos snel klaar met een overwinning op zak.

Vincent Sleuyter doet het uitstekend in de competitie. Met een overwinning op Erik Wolf heeft hij nu drie punten uit net zoveel duels. Tegen Erik wist hij een pionnetje te snoepen. Daarna kwam een combinatie van Erik niet goed uit de verf en had Vincent opeens een toren meer. Vincent maakte het zichzelf nog wel moeilijk, maar de zege kwam nooit in gevaar.

Jeroen Hekhuis is ook weer terug in de top 10. Met een wat bijzondere overwinning op Carl Schoor komen de podiumplaatsen weer in het zicht. Jeroen overzag een combinatie hetgeen hem een kleine kwaliteit kostte. Bij toeval pakte het goed uit, want de stukken van Carl werkten niet goed samen. Daarbij had Jeroen ook twee vrijpionnen op de damevleugel. Het paste allemaal precies voor Jeroen die daarmee dus de weg naar de top heeft teruggevonden.

Henrik Westerweele won van Albert Vermue. Albert offerde een stuk, maar dat was niet goed. Wel kreeg hij een derde pion erbij tegenover dat stuk. Hij gaf op omdat het leek alsof het klaar was, maar menigeen had nog wel even doorgespeeld. Het waren wel drie pionnen voor het stuk als compensatie namelijk.

Alex Jonkheer overzag tegen Joas Fontijn een combinatie die niet op het bord kwam. Als Joas deze had uitgevoerd dan had Alex wellicht een stuk of dame verloren. Beide heren zagen het niet en daarna was het een koud kunstje voor Alex om de zege veilig te stellen.

Erik Pieterse baarde de laatste weken opzien met zijn spel. Hans Groffen en Jeroen hadden de grootste moeite met hem. Tegen Ingel Baaijens, die  toch wel van een iets minder kaliber is, ging het lang wel aardig tot het eindspel. Daar won Ingel twee pionnen en zou hij gaan verliezen. Ongelijke lopers en passief spel van Ingel leverde Erik toch nog een half puntje op.

Willem Brouwer had het zwaar met Brandon Haasbroek. Lang leek Brandon beter te staan, maar uiteindelijk was het Willem die een pion op de damevleugel won. Dat bleek voldoende voor de overwinning.

Frans Baljeu wist op fraaie wijze te winnen van Kees Polderman. De arme koning van Kees werd hard onder vuur genomen en er was geen houden meer aan voor Kees.

Johanna Brouwer won van Jan Engelen. Jan speelde voor de verandering weer eens te snel en dat kostte een stuk. Die zag hij in het vervolg van de partij ook niet meer terug.

Competitie 2022/2023 ronde 7

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: