Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René steviger aan de leiding

Na de zesde ronde van de interne competitie staat René Tiggelman steviger aan de leiding. Aan de onderlinge strijd met Roeland Alders hield hij een vol punt over terwijl de grootste concurrent van René een halfje verspeelde. Jos van der Kaap leek lang goed te staan tegen Max Toetenel, maar moest toch berusten in remise.

Al snel had René de overhand in de partij tegen Roeland. Toch was het allemaal niet zo eenvoudig. Het eindspel was opeens wel goed voor René, maar even leek hij nog mis te tasten. De afwikkeling met een loperoffer was helemaal niet goed. Roeland had in een toreneindspel kunnen vluchten dat remise was. Een passieve koningszet gaf René alsnog de zege.

Max speelde remise tegen Jos en mocht daar erg tevreden mee zijn. Vanuit de opening had Jos het initiatief en het leek een kwestie van tijd of Max zou het erg lastig krijgen. Nadat de storm was gaan liggen bleef een gelijke stelling over met remise als gevolg. 

Anton Nooijen had Bert Henderikse op de knietjes. In een totaal gewonnen stelling bood hij remise aan. Bert was er erg blij mee. In het eindspel had Anton 'gewoon' de dame van Bert kunnen slaan, maar de beide heren zagen het niet. Het eindspel met een pion tegen een paard was overigens nog steeds gewonnen voor Anton vanwege de slechte positie van Bert zijn vorst. Anton zag het niet en daarmee werd de vrede getekend.

 

Competitie 2022/2023 ronde 6

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: