Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Topper eindigt onbeslist

De topper tussen Jos van der Kaap en René Tiggelman heeft geen winnaar opgeleverd. In een wat rustige partij werd het punt gedeeld. Roeland Alders kwam met de schrik vrij tegen Albert Vermue.

In een tactische partij tussen Jos en René was het van beide kanten aftasten. Waarschijnlijk is de stelling voortdurend wel in evenwicht geweest. Daarmee was er het logische vervolg dat het punt gedeeld werd.

In een spectaculaire ontmoeting tussen Albert en Roeland kwam laatstgenoemde erg goed weg. Vanuit de opening werd het verkeerde plan gekozen, of beter gezegd geen plan. Albert wist daar wel raad mee en nam het initiatief over. Roeland stond verloren en na een dameoffer tegen twee stukken en een toren was dat nog steeds zo. De witte koning stond op de tocht en Albert had het kunnen beslissen. Dat deed hij niet en na een combinatie was hij pardoes zijn dame kwijt.

Erik Wolf kwam niet verder dan remise tegen Max Toetenel. Lang had hij het initiatief met een mooi paard op e5 en een half open f-lijn voor zijn torens. Max deed niets en ondanks de mooie positie van de stukken van Erik was het niet zo snel een winstplan te bedenken. Na lang zwoegen moest Erik genoegen nemen met remise.

Carl Schoor was bezig om Eric van Driel op een nederlaag te trakteren. Ergens in de opening had Eric het helemaal niet goed gedaan. Rokade kon niet meer en ook zijn stukken stonden niet fris. Het leek daarmee ook een kwestie van tijd of Eric zou omvallen. Carl vond de winst niet en kwam tegen zijn zin in een eindspel. Dat bleek niet meer gewonnen en daarmee moest Carl berusten in remise.

Kees Polderman had de winst voor het grijpen tegen verrassing Erik Pieterse, maar de partij werd remise. Kees won een pion en had ook een stelling om de voorsprong vast te houden. Erik had uiteindelijk een combinatie die de pion teruggaf en daarmee was het remise.

Dat was nog niet de laatste remise van de avond. Eric Bouman en Anton Nooijen deelden ook het punt. Anton kwam met een aardige combinatie een pion voor met een goede stelling. Door een blunder gaf hij een loper weg en leek Eric er met de buit vandoor te gaan. Die gaf echter twee stukken weg, waarmee Anton weer de overhand had. Anton zag de winnende voortzetting niet en bood daarop remise aan, hetgeen geaccepteerd werd.

Henrik Westerweele kende de grootste moeite met Brandon Haasbroek. In een toren-loper eindspel had hij uiteindelijk een pluspion. Daarna was het eindspel duidelijk gewonnen. Brandon ging nog wat lang door, maar dat hield Henrik niet meer van de winst af.

Vincent Sleuyter greep de winst tegen Ruud Stroo. Ruud stond al snel minder en Vincent greep de macht. Hij liet Ruud niet meer ontsnappen en pakte de volle buit.

Ingel Baaijens en Wolfgang Reichpietsch hielden lange tijd gelijke tred. In het eindspel deed Wolfgang het niet goed en daarmee kreeg Ingel een prachtige stelling met schitterende pionnen die wel zin hadden om naar de overkant te lopen. Er was geen houden meer aan en Ingel greep de winst.

Frans Baljeu won van Jan Engelen. Jan begon eigenlijk nog wel goed in een koningsgambied, maar speelde voor de verandering veel te snel. Iets langer nadenken had wellicht een wat positiever resultaat opgeleverd. Nu kreeg hij een nul aangesmeerd.

Competitie 2022/2023 ronde 4

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: