Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Bert for president

Bert Henderikse heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Jeroen Hekhuis binnen 20 zetten een nederlaag aan te smeren. Waar hij vorige week Jos van der Kaap van de winst hield, wist hij nu te profiteren van een misrekening van Jeroen. René Tiggelman en Jos maakten deze ronde geen fout en wisten beiden solide hun partij te winnen.

De partij tussen Bert en Jeroen duurde niet zo heel lang. Jeroen had eigenlijk wel voordeel kunnen halen met a6. Dan zou er een dameoffer plaatsvinden en dat was best ingewikkeld. De stukken van Jeroen zouden dan veel actiever zijn dan de dame van Bert en daarmee zou Jeroen eigenlijk prima staan. Jeroen dacht dat d5 ook wel kon. Wellicht het d5 nog wel, maar wat er volgde was niet goed. Opeens stond alles in. Na een zet of 15 vond Jeroen het wel mooi geweest.

René speelde tegen Erik Wolf een aardige partij. Eric speelde met de witte stukken ietwat passief en het was zwart die al snel meer lebensraum had.  René won een pion en daarnaast was de stelling ook prima. Het eindspel werd dan ook overtuigend gewonnen.

Jos herstelde zich van zijn remise van vorige week door Merijn van Broekhoven een nederlaag aan te smeren. Hij won een kwaliteit en daarmee was de koek voor Merijn ook wel op. Jos had echter in het middenspel een schitterend torenoffer kunnen doen. In de analyse leek het erop dat er geen lek aanwezig was en dat het een briljant offer geweest was. De arme koning van Merijn stond nog in het midden en de zwarte stukken zouden dan de koning insluiten.

Roeland Alders kwam met de schrik vrij tegen Carl Schoor. De opening was nog wel okay, maar daarna nam Carl het heft in handen. Het loperpaar was ijzersterk en na een ruil ontstond een wel erg goede stelling. Een paar keer had Carl de trekker over kunnen halen, maar dat deed hij niet. Sterker nog, met een blunder gaf hij een paard weg en daarmee was de partij ook gespeeld.

Willem Brouwer had wit op papier, maar kwam in de praktijk bedrogen uit. Hans Groffen was het die de witte stukken had opgeëist. In een erg ingewikkelde partij waar ik nog kon zien wie er op een gegeven moment beter stond kon het alle kanten op. Willem dacht uiteindelijk te lang na en daarmee was zijn tijd op. Volgende keer heeft Hans in ieder geval zwart.

Roel Schroevers kende geen probleem met Ruud Stroo. Als snel werd er een kwaliteit veroverd. Ruud was daarna nog wel taai en Roel moest het allemaal nog maar even doen. Een tweede kwal gaf wellicht nog wat hoop, maar uiteindelijk was dat duidelijk te weinig voor Ruud om een resultaat te boeken.

Max Toetenel had geen moeite met Kees Polderman. Kees was iets te passief en daarmee kon Max gemakkelijk winnen.

Eric Pieterse speelde remise tegen Brandon Haasbroek. Volgens mij had Brandon prima aanknopingspunten voor een winstplan en zeker met een pion meer. Uiteindelijk werd remise overeengekomen, al weet ik niet hoe ze daar naartoe geschaakt hadden.

Johanna Brouwer was erg strijdend aan de partij tegen Eric Bouman begonnen. De zwarte stelling was nog niet opgestart en Johanna voerde de druk meteen op. Het leek erop dat Johanna snel klaar zou zijn met een vol punt op zak. Op de een of andere manier kwam Eric los en de stelling kwam in evenwicht. Daarna raakte Johanna van de leg en maakte ze een blunder waarmee ze direct ook maar opgaf.

Eric van Driel stond lang gelijk tegen Frans Baljeu. Laatstgenoemde zette zijn stukken echter niet handig neer waarmee Eric toch nog een winstplan kon bedenken. Niet onbelangrijk is dat hij deze ook tot uitvoering kon brengen.

Competitie 2022/2023 ronde 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: