Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Tweede wint eenvoudig van vijftal uit Goes.

Zaterdag 12 maart stond in klasse 4G van de landelijke schaakcompetitie voor de zevende ronde de wedstrijd Sk Souburg II tegen Sv Goes II op het programma. De vorige teamwedstrijd was al enige tijd terug op 6 november omdat het Tweede ronde 4 en 6 vrij was en ronde 5 is verplaats naar 21 mei. De reserves van Goes konden ondanks het opheffen van de QR-controle slechts met 5 spelers afreizen naar de De Deckerestraat 1. Hierdoor konden de borden 1, 2 en 4 in de kast blijven: 3 – 0.

sks2 goes2

Na een uurtje spelen stond Johanna een stuk voor dat was verkregen door een vorkje op de dame en een paard. Onze Carl verloor eenvoudig een pion in het middenspel. Carl was wat te laat binnen gekomen en speelde vervolgens zo snel dat het leek of er nog een trein gehaald moest worden. Zijn tegenstander Jo veruit de oudste aanwezig ging mee in het snelle spel en bleek in het ‘snelschaken’ de bovenliggende partij. Aan de andere 3 borden waren de stellingen nog zeer in evenwicht.

Naast de trouwe toeschouwer Ronald Steijn was de zoon van Willem en Johanna ook komen kijken. Het werd zowaar nog een gezellige middag!

Na twee uur spelen verzilverde Johanna met wit aan bord 8 haar overwicht. Door een goed opgezette koningsaanval was mat (in 4) voor Marlies niet meer te voorkomen: 4 – 0.

Niet veel later besloot Eric met zwart aan bord 5 tot remise, iets eerder in de gesloten partij hadden beide een loper diagonaal. Eric zijn loper stond op h7 en had vrij baan tot b1 terwijl de loper van David op a1 stond en vrij baan had tot g7. Aan het einde van de partij wist David zijn loper sterk naar d4 te manoeuvreren maar de c-pion van Eric was inmiddels wel opgestoomd naar c2. Eric leek hier de beste papieren te hebben aan de andere kant dankzij de plus-remise waren nu wel de matchpunten al binnen: 4 ½ - ½.

Carl met wit aan bord 6 herpakte zich goed. Om terug in de partij te komen moest zijn dame snel naar de andere vleugel. Hij offerde tijdelijk een pion om dit direct te realiseren maar een goed tussen-schaakje van Jo gooide roet in het eten. De dames ging van het bord en de pion kreeg Carl niet terug. Nu was het toren eindspel met 2 pionnen meer duidelijk gewonnen voor Jo. Met actief spel (alles of niks) en een foutje van zijn tegenstander kreeg Carl eerst 1 pion terug en vervolgens nog kansen om er remise of zelfs meer uit te halen. De materiële achterstand werd helemaal goed gemaakt en aan het einde had Carl een h-pion en Jo een a-pion en beide nog 1 toren. Het punt werd gedeeld: 5 – 1.

Max had zwart aan bord 3 en speelde tegen Niels. In een rustige partij gingen op een gegeven moment alle pionnen en stukken de damevleugel. Hetgeen dat nog over bleef op de koningsvleugel werd door beide beoordeeld als te weinig voor winst waarmee de remise een feit werd: 5 ½ - 1 ½.

Tot slot Willem met zwart aan bord 7 speelde tegen jeugdspeler Jefta. In een partij die gelijk op ging maakt Willem onder toeziend oog van zijn vrouw en zoon een fout waarmee het ineens klaar was: 5 ½ - 2 ½.

 

Souburg II (1676) – Goes II (1555) 5 ½ - 2 ½

1. Roel Schroevers (1824) - Niet opgekomen 1R - 0R

2. Jean-Pierre van Gemert (1662) - Niet opgekomen 1R - 0R

3. Max Toetenel (1791) – Niels de Feijter (1775) ½ - ½

4. Albert Vermue (1718) - Niet opgekomen 1R - 0R

5. Eric van Driel (1759) – David de Feijter (1720) ½ - ½

6. Carl Schoor (1710) – Jo Tholenaar (1546) ½ - ½

7. Willem Brouwer (1625) – Jefta van Steijn (1591) 0 - 1

8. Johanna Brouwer (1318) – Marlies Kloos-Kämink (1145) 1 - 0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: