Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Gaat René Tiggelman een record vestigen?

Na dertien speelronden van onze interne competitie staat René Tiggelman nog altijd eenzaam en alleen aan de leiding. Met twaalf punten uit net zoveel duels zou er wel eens een record in kunnen zitten. Nog nooit heeft een speler met de volle honderd procent de titel binnengesleept.

Deze keer was Henrik Westerweele zijn slachtoffer. Wegens omstandigheden kon de competitieleider er deze donderdag niet bij zijn en zodoende weet deze dan ook niets van deze partij. Wellicht dat de koploper nog wel een toevoeging kan doen aan dit verslag over zijn overwinning.

Over de partij van Jeroen Hekhuis tegen Bert Henderikse weet de competitieleider wel wat aangezien hij daarover geïnformeerd is.

22 13 Jeroen Bert01

Bert hier in diepe gedachten verzonken. Wat moet ie met deze stelling aan? (foto Jeroen hekhuis)

Zoals je kunt zien op de foto is Bert flink aan het nadenken. Vanuit de opening had wit het heft in handen genomen. De zwarte koning bleef in het midden en de witte stukken waren ook nog eens erg actief. Jeroen had het op sommige momenten wat makkelijker kunnen doen, waarbij Bert waarschijnlijk direct de handdoek in de ring gegooid had. Nu bleef er een eindspel over waar Bert nog mocht hopen op meer dan een nederlaag. Uiteindelijk werd de c-pion van Jeroen Bert te machtig en was de partij daarmee klaar.

Roel Schroevers mocht voor de tweede keer op rij tegen Albert Vermue aantreden. Net als vorige week werd gewonnen. Aangezien het feit dat de beide heren ook voor de beker tegen elkaar moeten spelen, zou een derde ontmoeting op korte termijn volgen.

Frans Baljeu had lang een pion meer tegen Alex Jonkheer in een toreneindspel. Gezien de verkregen foto leek het er ook op dat deze partij in remise zou eindigen. Dat gebeurde dan ook.

Willem Brouwer wist van Eric Bouman te winnen en zijn vrouw Johanna wist Jan Engelen te verschalken. Volgens Johanna ging de partij redelijk gelijk op en maakte Jan een foutje waarmee de partij dan ook direct klaar was.

Vincent Sleuter smeerde Kees Polderman een nederlaag aan.

De battle tussen broer en zus Snelders werd deze keer gewonnen door Kevin. Sylvana greep in de eerdere editie de overwinning, maar Kevin bracht de stand in hun onderlinge ontmoetingen dit seizoen weer in evenwicht.

Competitie 2021/2022 ronde 13

 

Naschrift van René:

Op verzoek van Roeland een kleine samenvatting van mijn partij met wit tegen Henrik

 

rthw1          rthw2          rthw3

zwart (aan zet) staat vrijwel gewonnen         wit staat duidelijk beter                              36. Pxc5 en wit won

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: