Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

René is er nog niet

In de online één uurscompetitie is de spanning nog om te snijden. In groep A heeft René Tiggelman de beste papieren, maar hij is er nog niet.

Halverwege deze competitie stond Henrik Westerweele verrassend aan kop. De onderlinge confrontatie tussen René en Henrik deden de rollen omdraaien. In een zeer boeiend gevecht stond het bord meteen in de fik. Henrik had een dame tegen een toren en een stuk op het bord kunnen krijgen en dat leek een goede mogelijkheid om René pijn te doen. Hij zag deze mogelijkheid helaas niet en daarna nam René snel het heft in handen. Ondanks een kwaliteit meer moest Henrik toezien hoe de zwarte stukken en pionnen beter waren dat die kwal. René won en won de koppositie over van Henrik.

René moet nog een partij spelen tegen Roel Schroevers en als hij die wint of hij speelt remise dan wint hij deze editie van de één uurscompetitie. Als Roel zou winnen van René dan wint Henrik de hoofdprijs.

Stand Groep A

Roel moet nog spelen tegen Carl en René en kan zo wellicht nog die vervelende laatste plaats overhevelen aan Carl.

Poule B

In de B-poule doet Johanna Brouwer het uitstekend. De stand is wel wat vertekend aangezien nog een aantal partijen ingehaald moeten worden, maar voor Johanna ziet het er erg goed uit.

Stand Groep B

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: