We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Henrik verrassend aan de leiding in A-poule één uurscompetitie

Henrik Westerweele heeft halverwege de vierde editie van de één uurscompetitie brutaal de leiding genomen. Met 2,5 punt uit 3 duels staat hij een half puntje voor op de grote favoriet René Tiggelman.

De één uurscompetitie is weer in het leven geroepen vanwege de strenge maatregelen omtrent de coronapandemie. De club is weer dicht helaas en daarmee wordt er weer online geschaakt.

Eerste ronde
René begon sterk aan de vierde editie van de één uurscompetitie. Tegen Carl speelde hij een prima pot en na wat onnauwkeurige zetten van Carl was het snel gedaan.

Henrik kende niet veel problemen met Roel en had vanaf het begin een plusje. Her en der hadden de beide heren het wel beter kunnen doen, maar dat was in de marge. Roel had wellicht zijn loper voor het paard moeten geven en dan had hij misschien het toreneindspel remise kunnen houden. Nu was de loper niet best tegenover een prima knol. Vervolgens snoepte Henrik Roel zijn pionnen allemaal op met zijn hongerige paard en Roel vond het daarmee wel welletjes geweest.

Uitslagen eerste ronde
1 René Tiggelman - Carl Schoor 1-0
2 Henrik Westerweele - Roel Schroevers 1-0

Tweede ronde
De tweede ronde was van een heel ander kaliber. Henrik had er erg veel zin in tegen Carl en al snel gooie gooide hij er een stuk tegenaan. De computer gaf aan dat dit briljant was en dan moet dat natuurlijk ook zo zijn. De zwarte koning werd naar voren gelokt en het leek een kwestie van tijd of Carl kon wel opgeven. Henrik vergat echter de genadeklap uit te delen en Carl kon hoop houden op meer dan een nederlaag. Even leek het erop dat Carl zelfs los kon komen, maar dat was niet gemakkelijk geweest. Deze loswurm-methode werd dan ook niet gevonden. Na wat schermutselingen was het eindspel wat over bleef verloren voor Carl. ZIjn koning stond op de tocht met beiden een dame en een toren. Bovendien had Henrik twee pionnen meer. Het einde was wel heel abrupt want pardoes stond Carl mat.

Roel kwam in zijn partij tegen René fantastisch uit de opening en leek op weg naar een mooie en soepele overwinning. Hij verslikte zich echter en leek opeens zelfs te verliezen. Er ging een kwaliteit af en daarmee leek opeens René erg goed te staan en op weg naar een overwinning. Nadat er nog een stuk geruild werd en wat pionnen werd het opeens moeilijk met de dames er op nog te winnen en was de kwal eigenlijk niet veel meer waard. Remise was dan ook een logisch gevolg.

Uitslagen tweede ronde
1 Henrik Westerweele - Carl Schoor 1-0
2 Roel Schroevers - René Tiggelman remise

Derde ronde
In deze ronde kruisden René en Henrik de degens en werd er uitgemaakt wie er halverwege aan kop van de ranglijst zou staan. Henrik leek plankenkoorst te hebben want hij ging al snel de fout in door op b7 te laten slaan. René leek te profiteren van deze misstap en zeker omdat het overgebleven paardeindspel gewonnen zou moeten zijn. René raakte echter de weg kwijt en na wat onnauwkeruigheden werd de mooie stelling vakkundig om zeep geholpen en werd het remise. Daarmee werd Henrik verrassend de leider halverwege deze competitie. Wellicht zat René al in zijn gedachten bij het kerstdiner.

Carl speelde een goede partij tegen Roel. Hij had er wel zin in om alle stukken te ruilen en het leek er op dat hij met een puntendeling wel genoegen zou nemen. Roel wilde dit duidelijk niet en ging dameruil uit de weg. Begrijpelijk, maar niet handig want dit kwam hem uiteindelijk duur te staan. Na 17 zetten miste Carl stukwinst, maar daarna won hij toch een pion en bleef zijn stelling prima. In het paardeindspel had Roel wellicht nog een remise uit het vuur kunnen slepen, maar gemakkelijk was dat allemaal niet. Carl klaarde de klus uiteindelijk soepeltjes.

Uitslagen derde ronde
1 Carl Schoor - Roel Schroevers 1-0
2 René Tiggelman - Henrik Westerweele remise

Stand na derde ronde
1. Henrik Westerweele 2,5
2. René Tiggelman 2,0
3. Carl Schoor 1,0
4. Roel Schroevers 0,5

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: