We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Belagers komen maar niet dichterbij

Na de achtste ronde van de competitie is er totaal geen spanning voor de eerste plaats. René Tiggelman is voorlopig een maatje te groot voor de rest van de deelnemers al moet gezegd worden dat Robin Bosters nog niet gespeeld heeft in deze competitie.

Met de witte stukken mocht René aantreden tegen Albert Vermue.  De opening was vrij tam en Albert kende dan ook weinig problemen. Een mooie breekzet met een pion gaf René daarna wel direct voordeel. Albert had nog niet gerokeerd en dat was best vervelend. De witte stukken kwamen binnen en Albert kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Bert Henderikse speelde tegen Jeroen Hekhuis een bijzondere partij. Beide spelers hadden het loperpaar waarvan Bert een zwarte loper had die niets deed tegenover Jeroen die een witte loper had die naar het leek door Cees Rouw gehanteerd zou worden. Deze stond troosteloos op c8 niets te doen. Uiteindelijk werd dat wel de held van de partij. Jeroen won een pion en kreeg een gewonnen eindspel met beide een loper. Wat de dag later na deze partij naar boven kwam is dat Bert een soort van dolle loper kon creëren.  Bij slaan zou Bert pat hebben gestaan. De beide heren zagen het niet en Jeroen pakte de zege.

Roeland Alders was lang bezig tegen Alex Jonkheer, al stond hij al heel snel goed. In de opening moest Alex al Kf8 spelen en het zag er allemaal niet fris uit. Roeland spendeerde veel tijd, maar kon niet direct de winst vinden. Naarmate de partij vorderde stortte de stelling van Alex in en kon Roeland laat op de avond de verdiende zege veiligstellen.

Martjan Romijn verraste Manuel Lobbezoo. Manuel speelde vorige week nog verdienstelijk tegen Hans Groffen, maar nu kwam hij er niet aan te pas. Nadat hij een kwaliteit verloren had, bleek dat de twee torens van Martjan te sterk waren.

Roel Schroevers kwam niet door de muur van Leo van de Hooven heen. In een stelling met lopers werd wel wat gemanoeuvreerd, maar gewonnen werd er niet door een van beide spelers.

Erik Bouman had al snel een stuk veroverd tegen Joas Fontijn. Joas stribbelde nog wel wat tegen, maar Eric kon met de buit naar huis.

Kees Verberkmoes maakte zijn rentree. Vanuit de opening leek tegenstander Kevin Snelders eigenlijk wel aardig te staan. Uiteindelijk gaf de ervaring toch de doorslag en wist Kees eigenlijk nog vrij gemakkelijk de match te winnen.

Ook Sylvana, de zus van Kevin, leek wel aardig uit de opening te komen. Opeens snoepte Wolfgang Reichpietsch, die de tegenstander van Sylvana was,  wat pionnen mee.  Sylvana probeerde het met haar loper tegen het paard van Wolfgang nog wel even, maar moest uiteindelijk in een nederlaag berusten.

Carl Schoor wist vrij eenvoudig van Marciano Verduijn te winnen. Carl speelt natuurlijk al wat langer dan Marciano en dat werd zichtbaar in de partij. Marciano speelde niet eens slecht, maar Carl was gewoon beter.

Competitie 2021/2022 ronde 8

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: