Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René loopt verder uit in competitie

René Tiggelman heeft goede zaken gedaan in de competitie. Zelf wist hij eenvoudig te winnen van Alex Jonkheer, terwijl grootste concurrent Henrik Westerweele niet verder kwam dan een puntendeling tegen Albert Vermue. 

Al snel stond René met de zwarte stukken prima tegen Alex. De witte stukken waren passief en zwart kon zijn stukken gemakkelijk goed zetten. Toen Alex zijn eigen koningsstelling open gooide was het snel gedaan met de pret en konden de stukken weer in het doosje. Het punt kon mee naar huize Tiggelman.

Henrik had het lastig in een partij tegen Albert waarbij beide spelers eigenlijk niet echt veel deden. De partij was dan ook wat flets. Normaal kun je van de beide heren wel wat spektakel verwachten, maar blijkbaar hadden ze daar deze avond geen zin in. In het eindspel had Albert wellicht nog een kleine kans op meer, maar dat was allemaal eigenlijk wel ingewikkeld aangezien het met een poging tot meer ook nog wel eens fout kan gaan. Albert koos voor de veilige modus en de partij werd remise.

Roeland Alders had het niet gemakkelijk met Max Toetenel. De beide heren speelde niet hun beste partij uit hun carrière. Roeland speelde c4 en blokkeerde zijn loper om f4 te spelen. Kh1 lag achteraf meer voor de hand aangezien dan de witte loper goed meedoet. Max pakte het daarna te passief aan met Lf8. Op zich leek dit aardig, maar de computer gaf iets anders aan. Duidelijk plus voor Roeland. De tijdnood was een drama van beide kanten. Roeland leek te gaan winnen, maar Max had een paar keer een aardige mogelijkheid om zelfs beter te komen te staan. Hij zag het niet en ging pardoes mat.

Bert Henderikse had geen problemen met Derk Joosse. Derk probeerde van alles, maar verloor al snel een stuk. Bert moest dat nog maar even zien te winnen, maar uiteindelijk was dat ook geen probleem.

Manuel Lobbezoo speelde een prima partij tegen Hans Groffen. Hij stond in het middenspel zelfs erg goed. Waarschijnlijk hadden er goede mogelijkheden ingezeten voor Manuel, maar in plaats van rustig naar een goede kans te zoeken offerde hij op een moment dat dit de stelling niet ten goede kwam. Hans kon gemakkelijk counteren en kwam met de schrik vrij.

Jan Engelen deed het in de opening al verkeerd tegen Frans Baljeu en meteen was zijn stelling geruïneerd. Even leek hij nog terug te komen in de partij, maar doordat hij met het verkeerde paard zette won Frans een pion. Het eindspel was dan ook gewonnen voor Frans en zeker nadat Jan alles vrijwillig afruilde.

Roel Schroevers had een mooi offer in gedachten, alleen kwam hij bedrogen uit tegen Johanna. Johanna kreeg een stuk en het leek er op dat dat een verrassing op kon leveren. Helaas voor haar vloog er een paard op g6 af waarna Roel een pion meer had met beter stukkenspel. Een kleine combinatie maakte een bruut einde aan de partij met winst voor Roel.

Kees Polderman stond uitstekend tegen Eric Bouman. Met twee lopers tegen een toren was het lekker spelen. Even later was er opeens één loper verdwenen en was het voor Kees opeens niet meer zo lekker spelen. Eric greep dit buitenkansje en pakte de volle mep.

Kevin Snelders en Joas Fontijn maakte er een spannend gevecht van vanuit de opening. Kevin ging vervolgens de boot in en gaf enkele stukken weg. Joas wist daarna Kevin mat te zetten.

Sylvana Snelders was niet opgewassen tegen Carl Schoor, die in het eindspel nog wel secuur moest zijn. In de opening won Carl een stuk. In het eindspel hield hij dat stuk wel over maar moest hij even opletten dat Sylvana niet stiekem wat pionnen kon meesnoepen. Carl was bij de les en greep de winst.

 

Competitie 2021/2022 ronde 7

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: