Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Stefan Colijn is iedereen de baas

Stefan Colijn heeft met overtuiging het Open Zeeuwskampioenschap Rapidschaken gewonnen. Met een volle honderd procent score was hij duidelijk de sterkste. Joey Grochal moest op gepaste afstand het envelopje voor de tweede plaats delen met Jan Damen en Robin Bosters.

Vanaf het begin was duidelijk dat Stefan de te kloppen schakers was. Hij is tegenwoordig clubloos, maar speelt her en der wel wat toernooien. Je kon zien dat ie het schaken nog niet verleerd was.

 

Open ZK Rapid 2021 01

Stefan Colijn in actie tegen Jefta van Stijn. Dit is de eerste van een reeks van zeven partijen die hij tot winst bracht (fotograaf Roeland Alders).

Joey Grochal daar en tegen leek het schaken wel verleerd te zijn. In de externe competitie hapert de motor een beetje en ook met dit toernooi was het niveau verre van wat ie kan. Simon Provoost was de eerste die kon profiteren van de vormdip van Joey en smeerde hem dan ook een nederlaag aan. Daarna leek het de beurt aan Robin. Vanuit de opening was het lastig, maar het eindspel wat hij daarna kreeg was totaal gewonnen. Joey kwam weg met een dolle toren. Een balende Robin vergat de tijd en verloor die partij door tijdsoverschrijding. Gelukje voor Joey. Rogier van Gemert was de tweede speler die Joey liet glippen. De arme koning van Joey stond midden op het bord met een doos stukken van Rogier er omheen. Wonder boven wonder kon Rogier de winst niet pakken en gaf hij in twee zetten heel zijn stelling weg.

Stefan had daar en tegen geen enkele moeite met zijn tegenstanders. Even had hij het nog lastig met Roeland Alders, maar die wilde te veel en kreeg keihard het deksel op de neus. Simon kon ook geen potten breken tegen een ontketende Stefan. Toch werd het toernooi in de laatste ronde pas beslist. Joey mocht met een vol punt minder aantreden tegen Stefan. Bij winst zou hij vanwege onderling resultaat tegen alle verhoudingen in het toernooi winnen.

Stefan deed in deze partij wat hij moest doen. Joey moest winnen, maar al snel bleek dat dat niet ging gebeuren. Stefan strafte een alles of niets poging genadeloos af en mocht zo de felicitaties voor de eindzege in ontvangst nemen.

Alex Jonkheer had bijna tweede geworden. In een ingewikkelde partij tegen Jan Damen had hij best wel kansen. Opeens gaf hij zijn dame weg en was het Jan die een gedeelde tweede plaats kon claimen. Alex bleef met lege handen achter, want de 1800- prijs ging ook net aan zijn neus voorbij. Die ging namelijk naar Jari Groen, jeugdtalent van de Goese Schaakvereniging. Beiden hadden vier punten, maar de weerstandspunten van Jari waren beter, waarmee hij e echt werkelijk prachtige wisselbokaal mee naar huis mocht nemen.  Tevens was het Jari die de prijs voor de beste jeugdspeler in ontvangst mocht nemen.

Open ZK Rapid 2021 02

Jari Groen kreeg de erg mooie wisselbokaal uitgereikt voor beste speler
onder de 1800. Tevens won hij de jeugdprijs  (fotograaf Roeland Alders).

De 1600- prijs ging naar Martjan Romijn. Martjan speelt nog niet zo heel lang bij een club. Zo speelt hij bij De Zwarte Dame in Kruiningen, maar ook bij Souburg. Erg fanatiek dus. Het wierp z’n vruchten af, want met drie punten greep hij dus de prijs voor de speler onder de 1600.

Eindstand na 7 ronden
1. Stefan Colijn 7,0
2. Joey Grochal, Jan Damen, Robin Bosters 5,0
5. Roel Schroevers 4,5
6. Simon Provoost, Jari Groen, Alex Jonkheer, Bert Henderikse, Rogier van Gemert 4,0
11. Roeland Alders 3,5
12. Jefta van Steijn, Ronald Steijn, Jean-Pierre van Gemert , Martjan Romijn 3,0
16. Jelle Mes, Jan Engelen, Jens de Visser, Manuel Lobbezoo 2,0
20. Kevin Snelders 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: