We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Geen verrassingen in interne competitie

In de derde ronde waren er geen verrassingen te noteren in de competitie of je moet de remise van Alex Jonkheer tegen Bert Henderikse verrassend vinden. René Tiggelman won vrij eenvoudig en ook Jeroen Hekhuis kwam nimmer in de problemen.

De familie Brouwer had de eerste twee ronden van zich laten spreken door beiden de volle buit te hebben. Daar tegenover stond wel dat in de derde ronde voor zowel Johanna als Willem een zware kluif op het programma stond. Johanna speelde tegen Jeroen. In het middenspel ging het mis. Jeroen pleegde een soort van tijdelijk offer, maar daarmee stortte Johanna haar stelling wel direct in. Na materiaal verlies was het mooi geweest.

Willem had ergens in de opening een klein foutje gemaakt. Dat moet je tegen Reneetje niet doen. De zwarte stukken waren passief en wit had de c-lijn en activiteit. Willem probeerde zijn stukken nog te redden, maar er was geen redden meer aan.

Henrik Westerweele volgt René en Jeroen op de voet. Hij had een makkelijke avond omdat Leo van de Hooven per abuis een stuk weggaf.

Alex  en Bert speelden zoals gezegd remise. Alex had met de witte houtjes een solide stelling opgebouwd en Bert probeerde er met verfijnde zetjes wat van te maken. Van die fluwelen technieken raakte Alex niet van de kaart. In het eindspel waren er misschien nog wat kansjes, maar werd uiteindelijk na een lange zit de vrede getekend.

Max Toetenel en Jean-Pierre van Gemert deelden net als Alex en Bert eveneens het punt. Jean-Pierre had misschien nog wel iets de overhand, maar beide spelers konden zich wel vinden in een remise.

Albert Vermue offerde een stuk tegen Wolfgang Reichpietsch. De druk op de verdediging werd daarmee te hoog voor Wolfgang al was het niet zo duidelijk of het offer correct was. De actieve stukken van Albert gaven uiteindelijk de doorslag.

Frans Baljeu wist Joas Fontijn te verschalken. In het middenspel ging het voor Joas niet helemaal goed.

Manuel Lobbezoo speelde een prima partij tegen Kees Polderman. In een aanval moest Kees het voor gezien houden.

Drie nieuwkomers die beiden bij de Schaakoff aanwezig waren willen ook wel een potje meespelen in de competitie. Zo speelde Marciano Verduijn tegen Martjan Romijn. De beide heren hadden met de Schaakoff ook tegen elkaar gespeeld en toen won Martjan. Nu overigens ook, maar de beslissing viel pas laat in de partij. Marciano blunderde een toren weg en daarmee kon Martjan eenvoudig naar de winst afwikkelen.

Derk Joossen is een van de andere drie nieuwkomers. Hij speelde tegen Sylvana Snelders, die overigens ook nog niet zo heel lang mee doet. Een interessant potje werd er gespeeld waar Derk uiteindelijk toch net iets te veel houtjes had weggesnoept van Sylvana.

Brandon Haasbroek kwam met de schrik vrij tegen Kevin Snelders, de broer van Sylvana. Brandon had zijn dag niet echt waar hij de zaterdag ervoor nog een knappe remise had gespeeld met de teamwedstrijd. Eerst gaf hij een toren weg en met een paard een paar pionnen tegen de toren van Kevin leek hij nog te gaan winnen. Tja. Toen verdween het paard ook van het bord. Brandon mag van geluk spreken dat zijn pionnen opeens niet meer te houden waren waarmee hij een nieuwe dame kreeg. Kevin had eigenlijk meer verdiend, maar moest helaas berusten in een nederlaag.

Competitie 2021/2022 ronde 3

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: