Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Henrik Westerweele geeft zekere remise uit handen

In de tweede ronde van de interne competitie heeft Henrik Westerweele geen vervolg kunnen geven op zijn overwinning van de eerste ronde. Met de witte stukken verloor hij van titelverdediger René Tiggelman. Het venijn zat hem in de staart. De partij was lang in evenwicht en er ontstond een toreneindspel. Dat deze eindspelen lastig zijn is een feit, maar hier had Henrik toch duidelijk kansen op een resultaat. Een paar keer was het duidelijk aantoonbaar remise. Henrik verkoos een andere combinatie en daarmee stond René opeens gewonnen. Na zijn verre vrijpion in de aanbieding gedaan te hebben bleef een simpel gewonnen eindspel over.

Jeroen Hekhuis, René zijn grootste concurrent, kwam niet verder dan remise. Tegen Roeland Alders moest hij alle zeilen bijzetten om remise te maken. Roeland had ergens een pion gewonnen, maar kon met deze numerieke meerderheid geen weg naar de winst vinden. Wellicht was deze er wel in tevens een toreneindspel, maar gemakkelijk was dat niet. Uiteindelijk moest Roeland de extra pion teruggeven en werd remise overeengekomen.

Willem Brouwer staat nu tweede. Na in de eerste ronde gewonnen te hebben werd in de tweede ronde ook een vol punt gepakt. Alex Jonkheer vond zichzelf weer goed gestaan hebben, maar met drie pionnen en een verwaterde stelling leek het me stug dat Alex goed had gestaan. Na nog wat onhandige zetten van Alex kon Willem de zege op zijn naam schrijven.

Willem zijn vrouw, Johanna, heeft ook haar tweede zege te pakken en staat nu verrassend derde. Jan Engelen deed het niet goed en liet eerst zijn loper insluiten. Daarna liet hij nog een schaakje toe wat hem nog een toren kostte. Met het simpele Pxe6 had dat schaakje niet gekund en dan had ik het nog moeten zien. Nu was de winst binnen voor Johanna. Mocht René zich de volgende ronde afmelden dan is het Johanna tegen Willem om de eerste plaats!

Hans Groffen wacht na twee ronden nog op zijn eerste zege. De topspeler van Het Witte Paard moest zetherhaling toestaan tegen Max Toetenel. Vanuit de opening had Hans duidelijk wat meer ruimte en de zwarte stukken stonden ook wat passief. Toch kwam Hans niet door de muur van Max heen. Even leek het er zelfs op dat Hans nog een deksel op zijn neus kreeg, maar de schade bleef beperkt en remise was een feit.

Leo van de Hooven speelde een prima partij tegen Kees Polderman. Met een leuke combinatie wist hij een loper van Kees af te snoepen. Kees maakte daarna nog een blunder en dat besloot Kees om niet meer verder te spelen.

Albert Vermue had het moeilijk met Brandon Haasbroek. Lange tijd kon Brandon bijblijven. Op een gegeven moment won Albert een pion en werd het verzet van de jeugdspeler gebroken. Er gingen nog wat pionnen af en Albert gaf Brandon daarna geen kans meer.

Frans Baljeu kende weinig problemen met Kevin Snelders. In het begin kon Kevin nog bij blijven, maar daarna was het gedaan. Frans won materiaal en even later ook de match.

Wintercompetitie 2021/2022 ronde 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: